banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Shame – “Alphabet”

 

© CPU – Bert Savels

In de eerste week van 2018 bracht Shame debuutalbum Songs of Praise uit. Meteen een plaat die de eindejaarslijstjes haalde en de band op de kaart zette. Sindsdien speelde de band heel wat liveshows in eigen land met vorig jaar een show in België als laatste, als curator op Sonic City. Dankzij die liveshows wist de groep een veel groter publiek te bereiken. De nummers van die debuutplaat waren dan al goed voor stevige moshpits. Toch bleef het heel lang wachten op nieuwe muziek, maar dat wachten is nu voorbij. Met “Alphabet” is er eindelijk weer nieuw werk van de Britten.

We worden niet teleurgesteld door de groep uit Londen. Al van bij het begin horen we een dreigende gitaarlijn de sfeer op punt zetten om daarna voor het eerst weer de herkenbare vocals van frontman Charlie Steen te horen. De strakke baslijn zorgt voor een uitermate hoge spanning en eens we bij het refrein aanbeland zijn, is er een meebrulwaarde van jewelste. Ook de gitaarsolo, die na een tweetal minuten plaatsvindt, draagt bij tot de spanning die in “Alphabet” ontstaat. Er is heel wat te beleven in de song en na iedere luisterbeurt ontdek je nog iets nieuw; Het is een strak nummer dat nergens gas terugneemt, maar ook aanvoelt als een aanloop naar meer. Wij zijn vooral blij dat de band terug is met nieuwe muziek.

 / 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3223 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single shame - "This Side of the Sun"

Postpunk kent de laatste maanden en jaren ongeziene hoogdagen met creatieve en diverse bands links, rechts, boven en onder. Eén van de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Geese - Projector (★★★★): Opwindend en wondermooi postpunkdebuut

Als donderslag bij heldere hemel verscheen enkele maanden geleden Geese, een vijfkoppig postpunkcollectief uit Brooklyn, met “Disco“, naar onze bescheiden mening een…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Peeping Drexels - "Miami Lounge"

Het is nog maar april, maar de zon komt de laatste tijd toch al eens wat vaker van achter die eeuwige wolkenmassa…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.