Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Emma Bale – “moonchild”

Emma Bale heeft al heel wat weten te bereiken op jonge leeftijd en dat zonder een album uit te brengen. Nadat ze bij The Voice Kids de aandacht trok en uiteindelijk samen met Milow met “Fortune Cookie” op nummer één stond in de Ultratop, ging ze in Duitsland op tour met Lena. In Vlaanderen stond ze bovendien op zo goed als elk groot festival en won ze als jongste artieste ooit een MIA. 2021 lijkt haar belangrijkste jaar tot nu toe te worden, want haar debuutalbum staat in de startblokken en een deelname bij Liefde Voor Muziek geeft die release met zekerheid een duwtje in de rug.

In tegenstelling tot haar nog maar twee weken jonge nummer “everything you are“, heeft haar nieuwe single “moonchild” een ingetogen compositie en lijkt ze verder te willen bouwen op het succes van vroeger. Toch is “moonchild” geen afkooksel van haar alom bekende versie van “All I Want”, maar verrijken strijkinstrumenten het nummer en blijft de melancholische sfeer behouden zonder te vervelen. “moonchild” draait rond iemand onvoorwaardelijk hard missen en die emotionele achtergrond komt ook in de muziek terug. Emma Bale kan het nog steeds en dat stelt ons gerust voor haar aankomende debuut, want ook de single “greedy” wisten we al te smaken. Of “moonchild” op dat album zal staan, is echter nog niet duidelijk aangezien ze het nummer al even in haar setlist heeft staan.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1293 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fortress - "Moonchild"

Het is alweer van 2018 geleden dat “Wanderlust”, de eerste single van Fortress, verscheen. Datzelfde jaar kregen we van het Antwerpse trio…
AlbumsRecensies

Emma Bale - RETROSPECT (★★½): Waar staan de kruiden?

In 2014 neemt een 14-jarige Emma Balemans deel aan The Voice Kids. Ze wint de talentenjacht niet, maar een paar maanden later drukt…
FeaturesMuzieknieuwtjes

55 albums om naar uit te kijken in april en mei

Het eerste kwartaal van 2021 loopt ten einde en de lente is eindelijk in het land. Ook de muziekwereld lijkt weer helemaal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.