Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Emma Bale – “everything you are”

Emma Bale zou afgelopen zomer al voor de tweede keer op het grote Rock Werchter hebben gestaan. Op zich niks superspeciaals, maar als je weet dat de jonge Belgische zangeres dat al twee keer geflikt zou hebben, zonder nog maar een album te hebben uitgebracht, getuigt dat toch wel van een zekere kwaliteit. Hits heeft ze dan ook op overschot, want iedereen in ons Belgenlandje kent nummers als “All I Want” en “Run“. Nu komt er een eerste groter project aan en daar is Emma toch al een hele tijd aan bezig. In de tussentijd kregen we met “greedy” een leuk voorsmaakje en dat nummer wordt nu vervoegd door “everything you are”.

In tegenstelling tot het speelse “greedy” pakt Emma het vandaag wat soberder aan. Wat wel duidelijk wordt, is dat de zangeres nu vol lijkt te gaan voor de combinatie van donkere elektronica en zwoele baslijnen. “everything you are” hangt dan ook aan elkaar door een boel computergeluiden, maar voelt toch redelijk leeg aan. Het is vooral Emma die met haar hoge uithalen in de refreinen met de aandacht gaat lopen. Sommige nummers kunnen uitblinken in eenvoud, en misschien was dat vandaag ook wel de bedoeling, maar jammer genoeg klinkt het hier allemaal wat koud en afstandelijk aan. Er lijkt niet meteen een samenhang tussen tekst en muziek, waardoor we onze aandacht al snel dreigen te verliezen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2023 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
AlbumsRecensies

Emma Bale - 3.1 (★★★½): Zalfje voor de ziel

Tien jaar geleden schoot de carrière van de inmiddels 24-jarige Emma Bale uit de startblokken na haar deelname aan The Voice Kids….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Emma Bale - "Kompas"

Emma Bale scoorde haar eerste hits als tiener nadat ze succesvol deelnam aan The Voice Kids en won op haar zeventiende als…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.