Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ed Sheeran – “Afterglow”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het is nog niet kerstavond, maar onze roodharige vriend Ed Sheeran heeft al een mooi cadeautje de wereld ingestuurd. Voor het eerst sinds het goed onthaalde Divide in 2017 komt de Brit nog eens solo boven water drijven. Dat mag met een korreltje zout genomen worden natuurlijk, want in de tussentijd was de man bijna permanent op wereldtour en bracht hij nog zijn No. 6 Collaborations Project uit. Daar komt nu, een dik jaar na zijn laatste show, verandering in, want gisteren verscheen er totaal onverwacht de aankondiging van en nieuw nummer op zijn sociale media. ‘It’s a Christmas miracle!’ konden we al lezen in de comments, en – geloof het of niet – het lijkt alsof Sheeran daarop inspeelde.

Op “Afterglow” lijkt de Brit terug te keren naar zijn roots. Enkel en alleen een akoestische gitaar en zijn stem. Dat zorgt voor een uiterst intieme en eerlijke song, waarop het lijkt alsof we met z’n allen rond Eds kampvuurtje zitten met een wondermooie sterrenhemel als tafereel. Voor het eerst sinds lang dus nog eens geen grootse pop-wereldhit, en we moeten zeggen, daar zijn we blij om. Na een tijdje komen er wat elektronische effectjes bij kijken – zoals pakweg Bon Iver dat doet – die een nieuwe dimensie in het nummer brengen. Dat zorgt er wel voor dat de eerlijkheid een beetje verloren gaat, maar het past op de een of andere manier wel. Perfect voor de kerstdagen dus, die nieuwe van Ed Sheeran.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

786 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Muzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (19 april - 25 april)

Het was weer een week vol muzieknieuws. Zodat jij niet heel het internet moet afzoeken naar nieuws over je favoriete artiesten, hebben…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Boskat - "Afterglow"

Het Antwerpse Boskat blijft niet stilzitten in de aanslepende coronacrisis (waar we stilaan genoeg van hebben). Na “Downfall” en “Last Galeon” laten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rudimental & The Martinez Brothers - "Easy On Me"

Rudimental, de Britse elektronische band uit Hackney (Oost-Londen) en bestaande uit Piers Agget, Kesi Dryden, Amir Amor en dj Locksmith brengen hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.