Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ed Sheeran – “Afterglow”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het is nog niet kerstavond, maar onze roodharige vriend Ed Sheeran heeft al een mooi cadeautje de wereld ingestuurd. Voor het eerst sinds het goed onthaalde Divide in 2017 komt de Brit nog eens solo boven water drijven. Dat mag met een korreltje zout genomen worden natuurlijk, want in de tussentijd was de man bijna permanent op wereldtour en bracht hij nog zijn No. 6 Collaborations Project uit. Daar komt nu, een dik jaar na zijn laatste show, verandering in, want gisteren verscheen er totaal onverwacht de aankondiging van en nieuw nummer op zijn sociale media. ‘It’s a Christmas miracle!’ konden we al lezen in de comments, en – geloof het of niet – het lijkt alsof Sheeran daarop inspeelde.

Op “Afterglow” lijkt de Brit terug te keren naar zijn roots. Enkel en alleen een akoestische gitaar en zijn stem. Dat zorgt voor een uiterst intieme en eerlijke song, waarop het lijkt alsof we met z’n allen rond Eds kampvuurtje zitten met een wondermooie sterrenhemel als tafereel. Voor het eerst sinds lang dus nog eens geen grootse pop-wereldhit, en we moeten zeggen, daar zijn we blij om. Na een tijdje komen er wat elektronische effectjes bij kijken – zoals pakweg Bon Iver dat doet – die een nieuwe dimensie in het nummer brengen. Dat zorgt er wel voor dat de eerlijkheid een beetje verloren gaat, maar het past op de een of andere manier wel. Perfect voor de kerstdagen dus, die nieuwe van Ed Sheeran.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1115 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ed Sheeran & Elton John - "Merry Christmas"

Ed Sheeran en Elton John luidden de feestdagen in met hun nieuwste single “Merry Christmas”. Elton John werkte in augustus nog samen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ed Sheeran - = (★½): Voor alles een prijs

Als het gaat om popartiesten die in een handomdraai het Koning Boudewijnstadion proberen te vullen, dan heeft Ed Sheeran zich afgelopen weken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ed Sheeran - "Shivers"

Je kent hem wel, Ed Sheeran, de jongen die met zijn gitaar zo’n tien jaar geleden een megahit wist te scoren met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.