Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single OPROER – “Mad Affair”


Na een resem singles, een interessante passage op Humo’s Rock Rally én onze winsterslaapsessies, kroop ook OPROER in hun coronaschuilkelder. De heren vonden het echter tijd om putje winter eens terug te komen piepen met een nieuwe single “Mad Affair”. Dus drie, twee, een en cue de geile baslijn. “Mad Affair” komt binnen als een vunzig rock ‘n rollwormpje met de intentie om in ieders oor te blijven hangen.

Het hoekige kantje dat de band zichzelf reeds eigen heeft gemaakt is vanouds aanwezig. Een percussie à la The Germans voert het nummer alle kanten op en her en der valt er duidelijk een vergelijking te trekken met dEUS. De lockdown haalt bij iedereen wel wat vreemde kantjes boven, bij OPROER resulteerde dat in deze mad affair. Halfweg verliest Dries zichzelf even en slaakt een gillende lach die je überhaupt in de psychiatrische instelling om de hoek kunt horen.

OPROER zou natuurlijk OPROER niet zijn mocht het nummer niet gebrandmerkt zijn door een heerlijke riff die blijft hangen. Zowel de zang als gitaar herhalen de, nou ja, ‘PALALALALALALAPAPA’. Beter kunnen we het niet uitdrukken in woorden, dus luister gerust zelf eens. Het is helemaal OK om je innerlijke lockdown-zot eens los te laten op dit nummer.

Facebook

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single OPROER - "Rosaline"

OPROER doet het alweer! Terwijl het vijftal furore maakt met een arsenaal aan genreoverschrijdende melodieën, diepen ze hun repertoire nog maandelijks uit….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single OPROER - "Captains"

De Aalsterse rakkers van OPROER zijn nog steeds bezig met hun grote charmeoffensief; na hun sterke passage op Humo’s Rock Rally vuren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single OPROER - "Status Quo"

Op de valreep, maar de Oost-Vlaamse band OPROER houdt woord: sinds september proberen ze de liefhebber van jong, opkomend én Belgisch talent…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.