Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Heideroosjes – “2020, de tering!”

© CPU – Stijn Verbruggen

Vorig jaar was er de reünie van Heideroosjes. De geliefde punkrockband uit Nederland deed een eenmalige tour met daarbij shows ter ere van hun dertigjarige bestaan. Nieuwe muziek kwam er toen niet, buiten een liveplaat. Het leek dan ook dat er na die liveshows weer een einde kwam aan het verhaal van de Heideroosjes, maar daar heeft 2020 duidelijk een stokje voor gestoken. De band brengt namelijk een ‘ode’ aan het afgelopen jaar: “2020, de tering” gaat over alles wat klote was dit jaar en nog veel meer. Het is de eerste nieuwe song van de band sinds 2011, dus is het wel afwachten of ze de power van toen nog steeds in zich hebben.

Onder de drie minuten klokt de nieuwe van Heideroosjes af. Het begint nogal onzeker: een zachte gitaar en parlando over hoe goed 2020 zou worden. Eens de stevige gitaren invallen, voel je de heerlijke punkvibes van de oude rotten meteen weer helemaal opkomen. Het refrein is meebrulbaar en lijkt ons ideaal om alle frustraties van afgelopen jaar eruit te gooien. ‘Koud, kut, klote’: er wordt duidelijk niet spaarzaam omgegaan met vloekwoorden. En niet enkel corona wordt aangehaald; het gaat onder meer over de verkiezingen in Amerika, slechte luchtkwaliteit en ga zo maar door. 2020 is een abces volgens Heideroosjes en daar hoort een strak punknummer bij, en strak is het zeker geworden. Als we iets positiefs aan dit jaar mogen onthouden, dan is het misschien wel dat er binnenkort nog Heideroosjesmuziek volgt die deze track achternagaat.

2937 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Pukkelpop 2019 (Dag 1): Openen met een knal (en veel lasers)!

Gisteren opende Pukkelpop voor de vierendertigste keer zijn deuren en dat zoals we dat de afgelopen jaren kennen met een extra openingsdag….
LiveRecensies

Lokerse Feesten 2019: Dag 5 met o.a. The Offspring en NOFX

The Offspring, NOFX, Heideroosjes… het zou zo de opsomming kunnen zijn van de resem headliners die een punkfestival zijn bezoekers een heel…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The Van Jets, SONS, Heideroosjes en meer op openingsdag van Pukkelpop!

De blokperiode is van start gegaan. Redenen genoeg voor de organisatie om studenten te motiveren om herexamens te voorkomen door twintig namen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.