Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tigers Jaw – “Lemon Mouth”

Wanneer je My Chemical Romance en Fall Out Boy als invloeden aanhaalt, weet je dat je in een emo/poppunkband zit. Dat geldt ook voor Tigers Jaw. De groep werd opgericht in 2005. In 2013 besloten ze, zoals elke zichzelf respecterende emoband wel ooit heeft gedaan, dat het tijd was voor een pauze. Die was niet van lange duur: het daaropvolgende jaar bracht de groep namelijk zijn vierde album, Charmer, uit. Doorheen hun discografie staat zangeres en keyboardiste Brianna Collins wat meer op de achtergrond. Dat is anders in hun nieuwste single, “Lemon Mouth”.

Net zoals bij het eerder dit jaar uitgekomen “Cat’s Cradle” zorgt Collins’ stem voor een frisser, meer poppy geluid dan we van Tigers Jaw gewend zijn. Laat je hierdoor niet misleiden. Wanneer je naar de tekst luistert, hoor je duidelijk dat “Lemon Mouth” een erg introspectief nummer is. Collins geeft je een exclusieve kijk in haar gedachten, gevoelens en motieven. Een beeld dat meteen versterkt wordt door de beelden die in elkaar overvloeien in de videoclip, en zo de nadruk leggen op de kwetsbaarheid van het onderwerp.

Met “Lemon Mouth” brengt Tigers Jaw de tweede single van hun zevende album uit. I Won’t Care If You Remember Me ligt vanaf 5 maart in de rekken van je lokale muziekwinkel.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Saveus - "Church Full of Bad Men" & "Bloodmoney"

Saveus geldt als een van de grootste talenten in de Deense muziekscene. Martin Hedegaard won op zijn vijftiende de eerste editie van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single White Lies - "As I Try Not To Fall Apart"

Het was van 2019 geleden dat White Lies met nieuw materiaal op de proppen kwam, toen het vijfde album Five op de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Madrugada - "Dreams at Midnight"

Nee, Madrugada is geen zijproject van Eddie Vedder. De stem van zanger Sivert Høyem lijkt gewoon echt goed op Vedders stem. Het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.