Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Taska Black – “Found Myself” (feat. Tessa Dixson)

Meestal ligt de kwaliteit van de releases zo tegen het einde van het kalenderjaar niet meer zo gigantisch hoog, maar dat lijkt dit jaar anders te zijn. Het venijn van 2020 zit ‘m dus in de staart, en daar dragen Taska Black en Tessa Dixson hun steentje aan bij. De Antwerpse producer en de Brussels Amerikaanse zangeres zijn allebei opkomende namen in de muziekindustrie en slaan vandaag voor het eerst de handen in elkaar, wat voor Taska ook meteen de eerste samenwerking met een landgenoot betekent. De multi-instrumentalist geniet misschien niet van een gigantische populariteit in ons land, in de VS klimt hij tegenwoordig naar de top in de hitlijsten. Iemand om in de gaten te houden dus! Tessa Dixson lijkt dan weer geen introductie meer nodig te hebben. Haar debuutplaat Genesis kreeg dankzij het coronavirus niet de aandacht die ze verdiende, maar we zijn ervan overtuigd dat ze binnenkort in heel wat eindejaarslijstjes zal opduiken.

Het nieuwe “Found Myself” is dan ook perfect wat je van de samenwerking kon verwachten. Het nummer begint met Tessa die zichzelf met haar herkenbare stem in de kijker zingt, waarna Taska zijn beats er geleidelijk aan laat bijkomen. Even later krijgen we een bescheiden ontploffinkje te horen, dat het refrein inleidt. Het zijn dan ook die refreinen die op het eerste gehoor de meeste indruk achterlaten. Op het eerste gehoor, want de Antwerpse producer weet Tessa’s stem perfect te ondersteunen met een gitaar, strijkers en veel meer. Een geslaagde zet, want het zorgt ervoor dat “Found Myself” een sterk nummer wordt. Doe daar nog eens bij dat de single gaat over je eigen sterktes (her)ontdekken in een relatie, en het plaatje is compleet.

Op zaterdag 13 maart stelt Tessa Dixson haar debuutplaat hopelijk eindelijk voor in Ancienne Belgique. 

Taska Black: Facebook / Instagram

Tessa Dixson: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

734 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2020 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 25 beste Belgische albums van 2020

Het was een vreemd jaar, 2020. Heel wat concerten gingen in rook op, festivals konden niet doorgaan en muziek werd uitgesteld. Toch…
Muzieknieuwtjes

Steun LIVE2020 dankzij unieke 'venue t-shirts'

De concertzalen hebben er een ontzettend moeilijk jaar opzitten. Ze sloten als eerste de deuren en gaan wellicht als laatste terug open….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.