banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sea Girls – “This Is The End”

© CPU – Larissa Zenner

Eerder gebruikten we al zonnig en energiek met een hoog meezinggehalte om de jongens van Sea Girls te beschrijven. Inmiddels is het al van augustus geleden dat het debuutalbum Open Up Your Head in de rekken verscheen. Onder Polydor Records mikt het Londense viertal naar een hoofdrol op de indierockscene, maar dit blijkt niet altijd evident. Als een geforceerde radiococktail komen sommige nummers vaak zeer voorspelbaar en stereotiep uit de hoek. Ideaal om een festivalweide op zijn kop te zetten, maar minder geschikt voor een doorgewinterde indieluisteraar.

Wat de jongens dan wel goed doen, is het schrijven van bombastische refreinen voor daverende zalen. Maar laat het nu net dit element zijn dat afwezig blijft in deze nieuwe single. Frontman Henry Camamile haalt zijn notitieboekje ‘rijmen voor dummies’ boven en het nummer gaat van start. Henry’s grootste troef mag dan wel zijn uitgebreid stembereik zijn, maar ook dit wordt hier niet uitgespeeld. Voorspelbare rijmschema’s onder een monotone zanglijn en een gebrek aan instrumentele variatie; wij zijn een beetje teleurgesteld in deze nieuwe single.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

41 posts

About author
Part-time pencil basher, weekend rockstar & intergalactic indie boy
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single spill tab – “Velcro” (feat. Gus Dapperton)

De Frans-Koreaanse singer-songwriter Claire Chicha, beter bekend als spill tab, heeft een bedrijvig jaar vol creatieve inspiratie achter de rug. Na de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Sgt. Lesley - "Treefriends"

Nog geen maand geleden speelde Sgt. Lesley hun allereerste optreden in het jeugdhuis van Herk-de-Stad voor de wedstrijd van Sound Track. Vandaag…
AlbumsRecensies

Penelope Isles - Which Way To Happy (★★★½): Moeizaam opnameproces, stralende muziek

We hebben Wikipedia erop nagegaan, en we kunnen bevestigen dat het eiland Man nog maar een bescheiden aantal muzikale bekendheden heeft voortgebracht….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.