Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Iliona – “Reste”

Na Angèle en Lous and the Yakuza loopt er met Iliona een nieuw Franstalig popjuweeltje rond in onze hoofdstad. Met slechts drie singles wist ze al een half miljoen streams bij elkaar te sprokkelen, en dit lijkt nog maar het begin. Iliona Roulin is nog maar twintig lentes jong, maar dartelt door onze muziekindustrie alsof ze het al jaren doet. Toch lijkt een echte richting die ze uit wil nog niet echt duidelijk. Een ding is wel zeker: de piano speelt altijd een belangrijke rol. Op laatste single “Moins Joli” was die bijvoorbeeld wel al wat belangrijker dan op “Ratrappe-Moi“, maar de jonge zangeres laat het totaalplaatje telkens kloppen als een bus. Vandaag trekt ze haar steilstijgende lijn dan ook vlotjes door met “Reste”.

Het nummer opent met – hoe kan het ook anders – een piano, maar al snel wordt duidelijk dat Iliona vandaag de elektronische kantjes van dat instrument opzoekt. Haar bewerkte stem wordt ondersteund door een synthriedeltje dat onder je huid kruipt. Alsof dat nog niet genoeg is, weet de Brusselse je ook nog eens met haar zwoele stem moeiteloos om haar vinger te winden. Na verloop van tijd komt er een beatje bij die het geheel compleet maakt. Variatie is misschien wel de grote afwezige, maar eigenlijk is die helemaal niet nodig. “Reste” zit bijzonder goed in elkaar en bewijst nog maar eens hoe rooskleurig de toekomst er voor Iliona uit ziet. Het is er eentje om in de gaten te houden in 2021, want voor je het weet staat ze op de grote podia – als dat tegen dan alweer mag natuurlijk.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

972 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Iliona - Tristesse (★★★½): Wondermooie tranen

Je weet het of je weet het niet, maar ook onze lezers ontsnapten aan het einde van 2020 niet aan talloze eindejaarslijstjes….
FeaturesInstagram

De Grote Beren Van Morgen 2021: Daine & Iliona

Voor de vierde keer op rij halen we dit jaar onze glazen bol boven en voorspellen we welke artiesten zich mogen opmaken…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2020

Nadat we jullie eerder al 25 fantastische Belgische albums van afgelopen jaar voorstelden, gaan we nu op zoek naar 30 heerlijke singles…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.