Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Greta Van Fleet – “Age of Machine”

©CPU – Joost Van Hoey

Dat we al even geen nieuwe muziek meer krijgen van Led Zeppelin hoeft dankzij Greta Van Fleet geen probleem meer te zijn. De jonkies treden namelijk in de voetsporen van de legendarische band rond Robert Plant met een gelijkaardige sound. Dat bewezen ze al op debuutplaat Anthem of a Peaceful Army in 2018. Na enkele jaren touren met onder meer een halte op Rock Werchter en in de Lotto Arena, kondigt de band een tweede plaat aan. The Battle at Garden’s Gate verschijnt op 16 april en nadat we eerder al “My Way, Soon” konden horen, brengt de band nu het net geen zeven minuten durende “Age of Machine”.

Een lang nummer dus voor Greta Van Fleet en in tegenstelling tot wat je zou verwachten, pakt de band het heerlijk gezapig aan. Nergens een grootse uithaal, maar vooral inspelen op de intensiteit en zelfs een klein streepje psychedelica. De vocals van frontman Josh Kiszka begeleiden je doorheen het hele nummer dat bij momenten naar een ballad lijkt te gaan, maar vooral heel episch blijft opbouwen. Met behulp van producer Greg Kurstin (Foo Fighters, Paul McCartney) kreeg de band een sound waar ze volledig achter staat, met invloeden vanuit heel diverse hoeken. Zo krijgen we ook heel sterke instrumentale stukken te horen waarbij de band zich volledig laat gaan in solo’s en lange riffs. “Age of Machine” is bijgevolg een erg instrumentaal nummer geworden dat ons doet verlangen naar meer en de hardrock desertsound van de sixties zeker weer naar boven brengt.

FacebookInstagramWebsite

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2902 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Greta Van Fleet - "My Way, Soon"

Onze favoriete Led Zepplin rip off is terug! Volgens sommigen is Greta Van Fleet één van de beste rockbands uit de afgelopen…
InstagramLiveRecensies

Greta Van Fleet @ Lotto Arena: Iets te veel van het goede

Greta Van Fleet, voor sommigen de hergeboorte van de hardrock en voor anderen een verheerlijkte Led Zeppelin-tributeband. Het enige waar geen discussie…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Greta Van Fleet - "Always There"

Twee jaar geleden viel de spotlight op Greta Van Fleet. Volgens sommige hét nieuwe rockfenomeen, maar volgens anderen gewoon een rip off…

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.