banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Architects – “Black Lungs”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Een aantal dagen geleden speelde Architects in de mythische Royal Albert Hall een livestreamconcert ter promotie van hun negende plaat For Those That Wish to Exist. Op die negende plaat moeten we wel nog wachten tot 26 februari, maar het is nu al duidelijk dat het Britse metalcorevijftal op een iets breder publiek zal mikken. Het geluid van Architects is met de jaren ook stevig geëvolueerd en toegankelijker geworden, waardoor fans al snel gelijkenissen met het ‘nieuwe’ Bring Me The Horizon zien. Hun nieuwe geluid gaat de band hoe dan ook zeer goed af en zo krijgen we met “Black Lungs” een tweede geweldige glimp van For Those That Wish to Exist.

Net zoals “Animals“, wordt ook “Black Lungs” geopend met een stevige portie riffs en veel bombast. Het zorgt ervoor de band ons meteen bij ons nekvel heeft en we niet anders kunnen dan gretig headbangen. Het pre-refrein haalt even vaart uit het nummer, zodat het refrein dubbel zo hard binnenkomt. De stem van frontzanger Sam Carter klinkt daarop trouwens opvallend clean, iets wat op een plaat als Ruin of Hollow Crown veel minder het geval was. Naar het einde toe duwt de band hoe dan ook de gaspedaal nog eens gretig in en leveren ze ons een zeer dikke breakdown af, inclusief schreeuwende Sam Carter. De nieuwe weg die Architects heeft ingeslagen, is wat ons betreft een voltreffer en belooft alvast veel goeds voor die negende plaat!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1453 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stick To Your Guns – “More of Us Than Them”

Op 20 augustus 2016 stond de metalwereld even stil. De gitarist van Architects, Tom Searle, verloor de strijd tegen huidkanker. Toch blijft…
AlbumsRecensies

Architects - For Those That Wish to Exist (★★★½): Gretigheid kan een struikelblok zijn

Het moet inmiddels een jaar of tien geleden zijn dat we een langharige Sam Carter op het Groezrockpodium zagen rondstuiteren. ‘Architects (UK)’…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Architects - “Meteor”

Architects heeft aan zijn sound gesleuteld, zoveel is wel duidelijk. Dat hoeft in principe niet echt te verbazen, als je de evolutie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.