InstagramNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single PLAY DEAD – “Six Hours Later”

Hoe kan je jezelf zonder goed te beseffen zoveel ellende over je halen? PLAY DEAD slaagt er in zonder een noot gespeeld te hebben. Op Instagram omschrijven ze zichzelf als ‘Punk Band From South London” en dat is zonder twijfel correct. Maar PLAY DEAD was ook een Engelse postpunk band uit eind jaren 70 en dat is toch vreemd dat je dan je band ook zo noemt. Toeval en onwetendheid of goedkope namedropping met voorbedachte rade? We weten het niet en we geven voorlopig dit jong trio het voordeel van de twijfel.

Want deze jonge, snode punkers maken ook muziek en dat klinkt niet eens zo slecht. Integendeel. Deze jonge gasten klinken plots niet meer zo jong. De gitaarriff die opent klinkt lekker vettig en de baslijn gaat er lekker tegendraads tegen in. De drum bepaalt het strakke ritme, maar het is vooral de stem die erg sterk en bepalend uit de hoek komt. Deze balanceert tussen vlotte en melodieuze (pop)punk en de typische hedendaagse Engelse punk zoals Idles, Shame, …

De muziek klinkt behoorlijk vlot, maar bezit toch een scherp kantje zodat de punk niet te plat wordt en hoekig genoeg blijft. Het is in ieder geval boeiend genoeg om ons warm te maken voor toekomstige muziek. Na vorige single “Shaun” is dit alweer een schijf van jewelste. Wij zijn benieuwd naar een vervolg. Pre-save de single hier voor morgen!

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Fuckfuckfuck - "Bad Habits"

Nederlanders zijn extravert, open en hebben vaak oog voor het commerciële. Wij Belgen zijn door de band wat braver en denken dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Descendents - "That's The Breaks"

Eind oktober verrasten de punkveteranen van Descendents ons met een 7″ Suffrage  met daarop twee uitstekende nummers. De punkers zijn niet de…
Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Teen Mortgage - "Such Is Life"

Uit Washington D.C. zijn slechts weinig slechte groepen ontsproten en dan denken we bijvoorbeeld alleen nog maar aan de bands van Dischord…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.