InstagramNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single PLAY DEAD – “Six Hours Later”

Hoe kan je jezelf zonder goed te beseffen zoveel ellende over je halen? PLAY DEAD slaagt er in zonder een noot gespeeld te hebben. Op Instagram omschrijven ze zichzelf als ‘Punk Band From South London” en dat is zonder twijfel correct. Maar PLAY DEAD was ook een Engelse postpunk band uit eind jaren 70 en dat is toch vreemd dat je dan je band ook zo noemt. Toeval en onwetendheid of goedkope namedropping met voorbedachte rade? We weten het niet en we geven voorlopig dit jong trio het voordeel van de twijfel.

Want deze jonge, snode punkers maken ook muziek en dat klinkt niet eens zo slecht. Integendeel. Deze jonge gasten klinken plots niet meer zo jong. De gitaarriff die opent klinkt lekker vettig en de baslijn gaat er lekker tegendraads tegen in. De drum bepaalt het strakke ritme, maar het is vooral de stem die erg sterk en bepalend uit de hoek komt. Deze balanceert tussen vlotte en melodieuze (pop)punk en de typische hedendaagse Engelse punk zoals Idles, Shame, …

De muziek klinkt behoorlijk vlot, maar bezit toch een scherp kantje zodat de punk niet te plat wordt en hoekig genoeg blijft. Het is in ieder geval boeiend genoeg om ons warm te maken voor toekomstige muziek. Na vorige single “Shaun” is dit alweer een schijf van jewelste. Wij zijn benieuwd naar een vervolg. Pre-save de single hier voor morgen!

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Gogol Bordello - Solidaritine (★★★): Aanstekelijke opkikker

Met de wereldwijde pandemie en recenter ook de ontwikkelingen in Oost-Europa (met bijhorend immigratiedebacle), stond het als een paal boven water dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PLAY DEAD – “Offy”

PLAY DEAD is een jonge punkband uit het zuiden van Londen die bij iedere release een bepaald je-m’en-fous-gehalte in zich houdt, zonder…
LiveRecensies

Soul Glo @ Trix (Club): Posers aan de deur gezet

Blaffende honden bijten niet, wordt wel eens gezegd. Soul Glo schijnt dat plat gezegde te ontwijken, want het Amerikaans kwartet bracht met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.