Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (6 juli – 12 juli)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waar we over schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

Dirty Nice – “Sunshine End Times”

Dirty Nice is geen vunzige punkband, maar wel een leuk muzikaal popduo uit het Verenigd Koninkrijk. De twee vrienden Charlie Pelling en Mark Thompson maken al een tijdje opgewekte muziek in hun slaapkamer en hebben steeds meer succes. Ook “Sunshine End Times” zou wel eens kunnen uitgroeien tot een groot succes, want het duo laat zich weer van hun beste kant horen. Geschreven werd het nummer in de periode rond de Britse verkiezingen en die frustraties hoor je ook in hun tekst. Toch heeft het nummer ook een vrolijk kantje dankzij de leuke en levendige instrumental. Very nice!

Sevana – “If Only You Knew”

Vrouwen in reggae zijn nog steeds een rariteit, maar daar komt zo stilaan verandering in. De Jamaicaanse Sevana is in ieder geval goed op weg om ook effectief te kunnen doorbreken. In 2014 werkte ze al samen met Protoje, die intussen zoiets als een mentor voor haar geworden is. Op haar nieuwe single “If You Only Knew” combineert ze reggae met r&b op een uiterst verfrissende manier. Vooral haar prachtige stem steekt er bovenuit en zou haar wel eens haar doorbraak kunnen betekenen!

Eaves Wilder – “Won’t You Be Happy”

Met amper zestien is Eaves Wilder deze week de jongste artiest in onze wekelijkse rubriek. Met haar debuutsingle “Won’t You Be Happy” laat ze alvast meteen horen wat ze in haar mars heeft. Geschreven heeft Eaves Wilder het nummer op de eerste dag van lockdown en dat om zichzelf op te vrolijken. Het nummer begint redelijk onschuldig en braafjes, maar daar brengt het refrein al gauw verandering. Ook wij worden helemaal vrolijk van “Won’t You Be Happy” en zijn al benieuwd welke wilde streken Eaves Wilder nog zo uit haar koker gaat toveren.

https://soundcloud.com/eaveswilder-music/wont-you-be-happy

Evann McIntosh – “WIYULD”

Nog zo een teenager die deze week op onze radar verscheen, is Evann McIntosh. Ook Evann is amper zestien, maar bracht vorig jaar al haar debuutalbum MOJO uit. Met het nummer “What Dreams Are Made Of” scoorde de Amerikaanse recent nog een bescheiden TikTok-hit en tekende ze recent een labeldeal bij Mom + Pop (Flume, Courtney Barnett, Tash Sultana). Voor het nieuwe “WIYULD” kiest ze nu weer voor laidback en zomerse hiphopsound waar haar zachte stem volledig tot zijn recht komt.

https://soundcloud.com/user-75289023/wiyuld-feat-lil-mop

PLAY DEAD – “Shaun”

Op zoek naar een nieuwe snoeiharde punkband? PLAY DEAD komt zich dan graag even aan je voorstellen. Het drietal uit het zuiden van Londen is nog maar net aan hun groot avontuur begonnen, maar dat ze er zin in hebben, blijkt al op hun tweede single “Shaun”. Zonder al te veel veel tierlantijntjes vlamt de band er twee minuten volledig op los. Voor muzikale vernieuwing ben je bij de drie heren bij het foute adres, maar wie van snoeiharde punk houdt zal zich met PLAY DEAD zeker vermaken!

Dansen Dansen

Tiga & Hudson Mohawke – “Love Minus Zero”

Tiga en Hudson Mohawke moeten we eigenlijk niet meer voorstellen. De twee producers en dj’s hebben de afgelopen jaren al veelvoudig bewezen waarom dat ze bij de toonaangevendste namen in hun genre behoren. Voor “Love Minus Zero” werkten Tiga en Hudson Mohawke voor het eerst samen en dat resulteert in een spectaculair nummer waar stilstaan onmogelijk is. De vele verschillende klanken en geluiden werden samen gegoten tot iets geheel vernieuwends. De volgende maanden mogen we nog meer nummers van deze combo verwachten. Iets om naar uit te kijken!

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1676 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PLAY DEAD – “Offy”

PLAY DEAD is een jonge punkband uit het zuiden van Londen die bij iedere release een bepaald je-m’en-fous-gehalte in zich houdt, zonder…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single PLAY DEAD – “Barbershop”

Een jaar na hun laatste ep Skint, brengt punkband PLAY DEAD een nieuwe single uit: “Barbershop”. De drie jongens uit Zuid-Londen maken…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2021

De ep is een formaat dat hoe langer hoe meer aan relevantie wint. Zeker in tijden waarin albums moeten worden uitgesteld en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.