Features, Nieuwe singles

De vijf van “Den Beir” (6 juli – 12 juli)

Wekelijks verschijnen er tientallen singlereviews op onze site, maar het blijft moeilijk om over elke single en artiest te schrijven. Daarom roepen we na een jaar afwezigheid onze rubriek De vijf van “Den Beir” weer in het leven, waarin we op zoek gaan naar spannende singles uit verschillende genres. Je krijgt dus opnieuw elke zondagavond vijf singles voorgeschoteld die op een of andere manier onze aandacht trokken en dus zeker een plekje in onze Spotifyafspeellijst verdienen.

Dirty Nice – Sunshine End Times

Dirty Nice is geen vunzige punkband, maar wel een leuk muzikaal popduo uit het Verenigd Koninkrijk. De twee vrienden Charlie Pelling en Mark Thompson maken al een tijdje opgewekte muziek in hun slaapkamer en hebben steeds meer succes. Ook “Sunshine End Times” zou wel eens kunnen uitgroeien tot een groot succes, want het duo laat zich weer van hun beste kant horen. Geschreven werd het nummer in de periode rond de Britse verkiezingen en die frustraties hoor je ook in hun tekst. Toch heeft het nummer ook een vrolijk kantje dankzij de leuke en levendige instrumental. Very nice!

Sevana – If Only You Knew

Vrouwen in reggae zijn nog steeds een rariteit, maar daar komt zo stilaan verandering in. De Jamaicaanse Sevana is in ieder geval goed op weg om ook effectief te kunnen doorbreken. In 2014 werkte ze al samen met Protoje, die intussen zoiets als een mentor voor haar geworden is. Op haar nieuwe single “If You Only Knew” combineert ze reggae met r&b op een uiterst verfrissende manier. Vooral haar prachtige stem steekt er bovenuit en zou haar wel eens haar doorbraak kunnen betekenen!

Eaves Wilder – Won’t You Be Happy 

Met amper zestien is Eaves Wilder deze week de jongste artiest in onze wekelijkse rubriek. Met haar debuutsingle “Won’t You Be Happy” laat ze alvast meteen horen wat ze in haar mars heeft. Geschreven heeft Eaves Wilder het nummer op de eerste dag van lockdown en dat om zichzelf op te vrolijken. Het nummer begint redelijk onschuldig en braafjes, maar daar brengt het refrein al gauw verandering. Ook wij worden helemaal vrolijk van “Won’t You Be Happy” en zijn al benieuwd welke wilde streken Eaves Wilder nog zo uit haar koker gaat toveren.

Evann McIntosh – WIYULD

Nog zo een teenager die deze week op onze radar verscheen, is Evann McIntosh. Ook Evann is amper zestien, maar bracht vorig jaar al haar debuutalbum MOJO uit. Met het nummer “What Dreams Are Made Of” scoorde de Amerikaanse recent nog een bescheiden TikTok-hit en tekende ze recent een labeldeal bij Mom + Pop (Flume, Courtney Barnett, Tash Sultana). Voor het nieuwe “WIYULD” kiest ze nu weer voor laidback en zomerse hiphopsound waar haar zachte stem volledig tot zijn recht komt.

PLAY DEAD – Shaun

Op zoek naar een nieuwe snoeiharde punkband? PLAY DEAD komt zich dan graag even aan je voorstellen. Het drietal uit het zuiden van Londen is nog maar net aan hun groot avontuur begonnen, maar dat ze er zin in hebben, blijkt al op hun tweede single “Shaun”. Zonder al te veel veel tierlantijntjes vlamt de band er twee minuten volledig op los. Voor muzikale vernieuwing ben je bij de drie heren bij het foute adres, maar wie van snoeiharde punk houdt zal zich met PLAY DEAD zeker vermaken!

Dansen Beren

Tiga & Hudson Mohawke – Love Minus Zero

Tiga en Hudson Mohawke moeten we eigenlijk niet meer voorstellen. De twee producers en dj’s hebben de afgelopen jaren al veelvoudig bewezen waarom dat ze bij de toonaangevendste namen in hun genre behoren. Voor “Love Minus Zero” werkten Tiga en Hudson Mohawke voor het eerst samen en dat resulteert in een spectaculair nummer waar stilstaan onmogelijk is. De vele verschillende klanken en geluiden werden samen gegoten tot iets geheel vernieuwends. De volgende maanden mogen we nog meer nummers van deze combo verwachten. Iets om naar uit te kijken!

12 juli 2020

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief