Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single De Beren Gieren – “A Funny Discovery”

© Alexander Popelier

Al wie een jazzy ontdekking kan gebruiken, presenteren we “A Funny Discovery”. Het is niets minder dan de nieuwste single van De Beren Gieren: een Belgisch trio dat aast op dromerige stukjes met een fascinerende woeligheid, maar voorts de gesuggereerde roofdierkenmerken in bedwang houdt. Na de release van hun miniatuurbundeling Broensgebuzze EP van vorig jaar, kunnen we op 19 februari alweer een nieuwe langspeler verwachten. Less Is Endless zal die heten, en als de muziek even spitsvondig en beeldend blijkt als de titel, zullen we het kunnen beschouwen als een laat valentijnscadeau.

“A Funny Discovery” begint met een organische introductie in een muzikale wereld waarin de lente aangebroken lijkt. Alles om je heen staat op ontluiken en je vertraagt je pas van nature om al dat moois niet aan je voorbij te laten gaan. Zo bouwt het drietal stapsgewijs op, niet per se duwend of verlangend naar een hoogtepunt; de weg is belangrijker dan de bestemming. Wanneer de slotact wordt ingezet, krijgen we onbekende, kalmerende prikkels te horen om nog een laatste keer met hernieuwde aandacht het thema te kunnen laten passeren. Tot op de volgende lentewandeling.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview De Beren Gieren: 'Less Is Endless is een plaats waar je het overbodige weglaat en tot de essentie komt'

Geleidelijk aan vindt de Belgische jazzscene zijn weg naar het groter publiek. Namen zoals STUFF. en Dans Dans klinken steeds bekender in…
AlbumsFeatured albumsRecensies

De Beren Gieren - Less Is Endless (★★★½): Klankenpingpong

Als ware aasgieren cirkelen we bij Dansende Beren dagelijks boven onze muzikale prooien. Dat kan De Beren Gieren niet ontgaan zijn. Door…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fulco - "Cirkeldier Daniël" (feat. Teletext)

Fulco Ottervanger is de laatste jaren niet meer weg te denken uit het Belgische muzieklandschap. Mocht de naam Fulco zelf je nog…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.