Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single De Beren Gieren – “A Funny Discovery”

© Alexander Popelier

Al wie een jazzy ontdekking kan gebruiken, presenteren we “A Funny Discovery”. Het is niets minder dan de nieuwste single van De Beren Gieren: een Belgisch trio dat aast op dromerige stukjes met een fascinerende woeligheid, maar voorts de gesuggereerde roofdierkenmerken in bedwang houdt. Na de release van hun miniatuurbundeling Broensgebuzze EP van vorig jaar, kunnen we op 19 februari alweer een nieuwe langspeler verwachten. Less Is Endless zal die heten, en als de muziek even spitsvondig en beeldend blijkt als de titel, zullen we het kunnen beschouwen als een laat valentijnscadeau.

“A Funny Discovery” begint met een organische introductie in een muzikale wereld waarin de lente aangebroken lijkt. Alles om je heen staat op ontluiken en je vertraagt je pas van nature om al dat moois niet aan je voorbij te laten gaan. Zo bouwt het drietal stapsgewijs op, niet per se duwend of verlangend naar een hoogtepunt; de weg is belangrijker dan de bestemming. Wanneer de slotact wordt ingezet, krijgen we onbekende, kalmerende prikkels te horen om nog een laatste keer met hernieuwde aandacht het thema te kunnen laten passeren. Tot op de volgende lentewandeling.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

MDCIII - Drawn In Dusk (★★★★): Dit is s(e/a)xy

Mattias De Craene is in slechts enkele jaren tijd een spilfiguur in het Belgisch muzieklandschap geworden. Met Nordmann bewees hij namelijk dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MDCIII - “Hasslebanks”

Het is alweer van 2018 geleden dat we nog eens iets van MDCIII gehoord hebben. Het trio van saxofonist Mattias De Craene…
AlbumsRecensies

LũpḁGangGang - Urban Detox (★★★½): Jonge wolven met grootse plannen

Vooraleer er nog maar sprake was van LũpḁGangGang speelden Anton, Miel, Lena en Rob samen in een coverband, waarin ze de funk en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.