Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single De Beren Gieren – “A Funny Discovery”

© Alexander Popelier

Al wie een jazzy ontdekking kan gebruiken, presenteren we “A Funny Discovery”. Het is niets minder dan de nieuwste single van De Beren Gieren: een Belgisch trio dat aast op dromerige stukjes met een fascinerende woeligheid, maar voorts de gesuggereerde roofdierkenmerken in bedwang houdt. Na de release van hun miniatuurbundeling Broensgebuzze EP van vorig jaar, kunnen we op 19 februari alweer een nieuwe langspeler verwachten. Less Is Endless zal die heten, en als de muziek even spitsvondig en beeldend blijkt als de titel, zullen we het kunnen beschouwen als een laat valentijnscadeau.

“A Funny Discovery” begint met een organische introductie in een muzikale wereld waarin de lente aangebroken lijkt. Alles om je heen staat op ontluiken en je vertraagt je pas van nature om al dat moois niet aan je voorbij te laten gaan. Zo bouwt het drietal stapsgewijs op, niet per se duwend of verlangend naar een hoogtepunt; de weg is belangrijker dan de bestemming. Wanneer de slotact wordt ingezet, krijgen we onbekende, kalmerende prikkels te horen om nog een laatste keer met hernieuwde aandacht het thema te kunnen laten passeren. Tot op de volgende lentewandeling.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Dijf Sanders @ Handelsbeurs: Villa Volta 2.0

Op Valentijnsdag werden we verblijd door Dijf Sanders’ nieuwe album PUJA en zoals het echte geliefden betaamt wachtten we geduldig tot de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Bandler Ching - "Pousmousse"

Voor zover wij weten is Bandler Ching geen fanclub van Friendspersonage Chandler Bing. De groep pakt het instrumentaal aan, dus Chandler-esque flauwe…
AlbumsRecensies

FULCO - FAAM (★★★½): Minutieus experimenteren met verbeelding

Voor wie ‘m nog niet kent: Fulco Ottervanger omschrijft zichzelf als ‘een Nederlandse popzanger uit België die in zijn zoektocht naar duidelijkheid…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.