Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single PVGbeats – “Cypher” (feat. Pjay Parker, MDK, KFRESH & Peakock)

PVGbeats en zijn team zijn stilletjes naar de oppervlakte van hiphop Vlaanderen aan het zwemmen. Samen met MDK en Lionel Kemp brengen ze geregeld een nieuw projectje uit en elke keer is het iets waar je hoort dat er ontzettend veel potentieel in zit. Muziek is dan ook geen nieuwe bezigheid voor de producer uit Hamme. Al bijna twee jaar is hij rustig hiphop instrumentals aan het maken voor iedereen die het kan smaken, maar zijn origine ligt bij de duistere kant van het muziekspectrum, namelijk drum and bass.

Deze cypher brengt na een aantal seconden onmiddellijk het gevoel van een echte, oude cypher naar boven. Een old school productie waar rapper na rapper op komt rappen, zonder iets van refrein. Als eerste horen we Pjay Parker, een volledig selfmade rapper die maar al te graag een sterke flow neemt en iedereen naar huis wilt rappen, wat hier ook zeker het geval is. Zijn stijl van rappen wordt zeker gesmaakt. Maar de rapper die er toch met hoofd en schouders bovensteekt, is MDK. Zijn uniek stemgeluid en sterke bars passen zo ontzettend goed op deze beat dat we graag meer van hem op dit type beats willen horen.

KFRESH en Peakock doen zeker allebei hun eigen ding. KFRESH rapt onder andere over Black Lives Matters, wat een sterke boodschap is, maar zijn delivery en flow zijn niet helemaal ons ding, maar het is zeker niet slecht. Peakock toont dat hij zeker kan rappen, maar jammer genoeg klinkt het op een of andere manier redelijk monotoom en lijkt het alsof er toch wat teveel is gewerkt met autotune.

“Cypher” is een zeer sterk nummer! Elke rapper rapt zeker niet slecht, sommigen zelfs heel goed, maar er kan nog meer overtuiging bij!

FacebookInstagramTwitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

98 posts

About author
De liefde voor muziek is oneindig.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single All Areas & Pjay Parker - "Back of the Truck"

Twee West-Vlamingen die een hiphopnummer uitbrengen. De meerderheid denkt aan Brihang en andere rappers die in het Nederlands rappen, maar het is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tim I.D. - "Ambetant" (feat. Jones)

Wanneer meerdere artiesten hun krachten en talent bundelen, krijg je vaak een sterk en uniek product. Dit zie je veel in de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.