Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jools – “Cross-Dressing in a Freudian Slip”

Het sextet Jools uit Leicester is aan een behoorlijke opmars bezig. De band ontstond nadat ze begin 2018 de Britse Shame zagen optreden in het iconische BBC-programma ‘Later…with Jools Holland’ en meteen kriebels kregen om zelf ook een band op te starten. Hun bandnaam gingen ze dan ook niet ver zoeken en een klein jaar geleden brachten ze met “Hysterical Starving Naked” al hun debuutsingle uit. Er volgden dit jaar nog eens drie singles, waaronder het snoerstrakke “Almost Famous“, maar hun live veroveringstocht moesten ze wel tot onbepaalde duur uitstellen. Gelukkig blijft de groep gemotiveerd verder werken en dat zal zich vroeg of laat wel weten te renderen. Het vlijmscherpe, nieuwe nummer “Cross-Dressing in a Freudian Slip” maakt ons alweer warm voor nog meer Jools-muziek!

“Cross-Dressing in a Freudian Slip” is een binnenkomer van jewelste waarmee Jools zich nog maar eens als een van de grootste beloftes in het punk-milieu etaleert. Met hun ongetemde energie gaat het sextet meteen ijverig van start dankzij de snoeiharde drums en de sappige baslijn. De elektrische gitaar zorgt voor de iets melodieuzere noot en de nodige afwisseling, maar toch zijn we vooral ook weer aangedaan door de straffe zangperformance van frontman Mitchell Gordon. Het refrein is het magnum opus van het nummer waarin de band nog alles losgooit en een fameuze geluidsmuur optrekt. Ferm werk van de mannen van Jools!

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

1287 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Jools - "Almost Famous"

Wat ze dezer dagen in het leidingwater van het Verenigd Koninkrijk toevoegen, dat zal alleen de Queen weten. Maar dat er een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.