Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jools – “97%”

© Jess Huxham

Jools wierp zich in 2020 op als een van de beloftes onder gitaarbands, maar verdween dan even plotseling quasi van de aardbol. Los van de sporadische liveshows kampte de band namelijk intern met een heleboel persoonlijke problemen die het artistieke verhaal een tijdje overheersten. Een kleine vier jaar later keren ze dan toch terug, naar eigen zeggen nog niet voor de volle 100 percent, met een spiksplinternieuwe single. En of die comeback welgekomen is, want “97%” is een onmiskenbare wereldschijf.

Aan het recept is er alleszins niet al te veel gesleuteld. De vocals van frontman Mitchell Gordon zijn nog steeds een vorm van schreeuwerige parlando die de ongelijkheid in de wereld probeert te tackelen. Intussen gieren de gitaren als nooit tevoren voor de band. Hoewel het begin nog relatief rustig en onheilspellend klinkt, barst de bom op het einde helemaal los in een heerlijke lawaaimuur die schommelt tussen de betere post- en noisepunk. Zowel qua songwriting als intensiteit staat “97%” dus makkelijk tussen de beste singles die Jools de wereld al instuurde, dus hopen we met heel ons hart dat ze die drie percent extra nog vinden om door te blijven gaan.

Facebook

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

164 posts

About author
(Post)punkboy van de nieuwe generatie.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

DAMMIT - For Another Realm (★★★½): Volle gas vooruit

Postpunk beleeft nieuwe hoogdagen. Het afgelopen decennium schoten de nieuwe bands als paddestoelen tijdens een natte oktobermaand uit de grond, al moesten…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fold Paper - "Nothing To Report"

Met de doorbraken van bands als black midi en Squid, was het geen verrassing dat heel wat nieuwe bands zouden meesurfen op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tramhaus - "Beech"

Tramhaus telt evenveel leden als een hand vingers heeft. Vingers om af te likken wel; de band kopieerde haar naam van een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.