Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Jools – “Almost Famous”

Wat ze dezer dagen in het leidingwater van het Verenigd Koninkrijk toevoegen, dat zal alleen de Queen weten. Maar dat er een gezonde dosis punk in zit, dat kunnen we nu al niet meer ontkennen. In het land van de punk viert deze stijl terug hoogtij. Met bands als IDLES en Shame aan het hoofd, zijn er ontzettend veel navolgelingen die het niet eens zo slecht doen. Dat Jo Talbot, frontman van IDLES, grote fan is van Jools, dat mag een referentie wezen.

Een van die minder bekenden zijn Jools. Met een mix van postpunk, waar we steevast aan een poppy Joy Division denken, en een energie die stevig bruist, is dit toch weer een mix die heel erg leuk klinkt. De basgitaar en de drums geven het ritme weer, en de gitaren schreeuwen samen met de stemmen het nummer naar absolute hoogtepunten. Vooral tijdens het refrein is het nummer ongemeen sterk en moet het niet onderdoen voor genregenoten.

Dat het allemaal niet nieuw is, dat kan ons niet veel schelen. Jools doet een verdienstelijke poging met een uitstekend vuil (post)punk nummer en het klinkt overheerlijk! Een plaat komt er hopelijk snel aan.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jools - "97%"

Jools wierp zich in 2020 op als een van de beloftes onder gitaarbands, maar verdween dan even plotseling quasi van de aardbol….
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Lounge Society - Tired Of Liberty (★★★★★): Debuutalbum voor de geschiedenisboeken

In een genre waar topbands als Fontaines D.C., IDLES en Viagra Boys de dans bepalen, is het als nieuwe band niet altijd…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Dog Race - "Terror"

Om de zoveel tijd duikt er in het muzieklandschap weer een nieuw postpunkbandje op, en zo kunnen we deze keer kennismaken met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.