InstagramNieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single slowthai – “nhs”

Slowthai was het afgelopen jaar een van de controversieelste artiesten uit het Verenigd Koninkrijk. Zijn ongefilterde mening zorgde wel vaker voor opstootjes in de Britse pers en maakte van hem een rasecht enfant terrible. Met zijn ruige debuutplaat Nothings Great About Britain stak slowthai verleden jaar een middelvinger op naar alles en iedereen uit en dat werd beloond met onder meer een prestigieuze Mercury Prize nominatie. 2020 beloofde alvast even druk te worden, maar door het wegvallen van zijn tour had slowthai veel tijd om zijn langverwachte tweede album in te blikken. Het veertien-nummers tellende Tyron verschijnt op 5 februari en zal samenwerkingen met onder Skepta, Dominic Fike, Denzel Curry en A$AP Rocky bevatten. Het wordt naar eigen zeggen een album waarop slowthai een andere kant van zichzelf zal laten horen. Met “nhs” krijgen we na “feel away” opnieuw een meer ingetogen artiest te horen, die duidelijk aan zichzelf heeft gewerkt.

Tyron kwam tot stand in een van de moeilijkste periodes in zijn leven en dat weerspiegelt zich in zeer persoonlijke teksten zoals op “nhs”. Ook nu weer geen beukende en ruige beats, wel een sobere piano-instrumental met strijkers die de focus helemaal richten op wat hij te vertellen heeft. Tekstueel heeft slowthai in vergelijking met Nothings Great About Britain niets aan spitsvondigheid ingeboet, maar op “nhs” klinkt hij wel doordachter en diepgaander dan ooit tevoren. In de twee strofes stelt hij vooral veel vragen die indirect verwijzen naar zijn turbulente leven (‘What’s life if we al get along?’ of ‘What’s a flight without turbulances?’) en die een heel ander licht op hem doen schijnen. Slowthai heeft zichzelf als persoon en als muzikant heruitgevonden en dat doet ons toch al reikhalzend uitkijken naar Tyron.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Tyron – 5 februari

Tracklist
1. 45 Smoke
2. Cancelled (feat. Skepta)
3. Mazza (feat. A$AP Rocky)
4. Vex
5. WOT
6. Dead (feat. Kwes Darko)
7. Play With Fire
8. I tried
9. Focus
10. Terms (feat. Denzel Curry & Dominic Fike)
11. push (feat. Deb Never)
12. nhs
13. feel away (feat. James Blake & Mount Kimbie)
14. adhd

1319 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

slowthai - TYRON (★★★½): Brits woelwater legt zichzelf onder de loep

Al enkele jaren maakt slowthai naam voor zichzelf als enfant terrible, maar tegelijk ook als posterboy van de Britse hiphopscene. Met zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single slowthai & Skepta - "CANCELLED"

Vrijdag is het D-day voor volharde grimefans, want dan brengt slowthai zijn langverwachte tweede plaat TYRON uit. De Britse rapper uit Northampton…
FeaturesInstagramMuzieknieuwtjes

41 albums om naar uit te kijken in februari en maart

In een normaal jaar zouden we nu al rijkhalzend uitkijken naar tientallen concerten die ons voorjaar vulden. We hoeven je niet meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.