Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single slowthai – “feel away” (feat. James Blake & Mount Kimbie)

© CPU – Nathan Dobbelaere

Album twee van slowthai is op komst. Het Britse grime-wonderkind zorgt geregeld wel eens voor controverse op en naast het podium, maar dat maakt het enfant terrible net zo geliefd bij zijn fans. Met het triomfantelijke debuut Nothings Great About Britain schopte hij vorig jaar als geen ander tegen de schenen van vriend en vijand en dat leverde hem onder meer een Mercury Prize nominatie op. De verwachtingen voor de opvolger zijn bijgevolg niet mis, maar in de zomermaanden had slowthai alvast genoeg tijd om daar in alle rust de laatste hand aan te leggen. Vandaag krijgen we hieruit alvast het nieuwe “feel away”, een opmerkelijke samenwerking met duizendpoot James Blake en Mount Kimbie waarmee slowthai een meer emotionele kant van zichzelf laten horen.

“feel away” is een ode aan de zoon van slowthai’s broer, die exact een jaar geleden stierf. De ruwe bolster van slowthai maakt bijgevolg wat plaats voor wat meer zachtheid en die kant gaat slowthai verrassend goed af op “feel away”. De cross-over met James Blake en Mount Kimbie is minstens even verwonderlijk, maar het werkt wel doordat iedere artiest elementen van zijn eigen geluid inbrengt in het nummer. Daarnaast horen we ook een bedachtzamere slowthai die het heeft over de hoogtes en laagtes van liefde en de paranoia die dat met zich meebrengt. James Blake voorziet ook een strofe waarbij “feel away” ook muzikaal een nieuwe wending krijgt en heel rustig ten einde loopt. “feel away” is een pure en intense parel die je bijna een krop in de keel bezorgt!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1414 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

James Blake - Friends That Break Your Heart (★★★): De magie voorbij

Er was een tijd waarin we alleen al bij het horen van de naam James Blake naar het randje van onze stoel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Blake - "Famous Last Words"

Normaal gezien hadden we vorige week vrijdag al kunnen genieten van Friends That Break Your Heart, het nieuwe album van James Blake….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Blake - "Life Is Not The Same"

Friends That Break Your Heart werd nog niet zo lang geleden aangekondigd, maar toch krijgen we het vijfde album van James Blake al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.