Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single slowthai – “feel away” (feat. James Blake & Mount Kimbie)

© CPU – Nathan Dobbelaere

Album twee van slowthai is op komst. Het Britse grime-wonderkind zorgt geregeld wel eens voor controverse op en naast het podium, maar dat maakt het enfant terrible net zo geliefd bij zijn fans. Met het triomfantelijke debuut Nothings Great About Britain schopte hij vorig jaar als geen ander tegen de schenen van vriend en vijand en dat leverde hem onder meer een Mercury Prize nominatie op. De verwachtingen voor de opvolger zijn bijgevolg niet mis, maar in de zomermaanden had slowthai alvast genoeg tijd om daar in alle rust de laatste hand aan te leggen. Vandaag krijgen we hieruit alvast het nieuwe “feel away”, een opmerkelijke samenwerking met duizendpoot James Blake en Mount Kimbie waarmee slowthai een meer emotionele kant van zichzelf laten horen.

“feel away” is een ode aan de zoon van slowthai’s broer, die exact een jaar geleden stierf. De ruwe bolster van slowthai maakt bijgevolg wat plaats voor wat meer zachtheid en die kant gaat slowthai verrassend goed af op “feel away”. De cross-over met James Blake en Mount Kimbie is minstens even verwonderlijk, maar het werkt wel doordat iedere artiest elementen van zijn eigen geluid inbrengt in het nummer. Daarnaast horen we ook een bedachtzamere slowthai die het heeft over de hoogtes en laagtes van liefde en de paranoia die dat met zich meebrengt. James Blake voorziet ook een strofe waarbij “feel away” ook muzikaal een nieuwe wending krijgt en heel rustig ten einde loopt. “feel away” is een pure en intense parel die je bijna een krop in de keel bezorgt!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2064 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Blake – “Thrown Around”

Britse artiest James Blake zweeft ergens rond tussen een handvol muziekgenres. Van zachte melancholiek tot bruuske muzikale experimenten, Blake heeft overal al…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle YUMA - "Heartbeat"

Waar YUMA begon als singer-songwriterproject van Yuma Claeys, is het project inmiddels uitgegroeid tot een vierkoppige band. Vorig jaar wist de band…
InstagramLiveRecensies

Mount Kimbie @ Halles de Schaerbeek: Met het hoofd in de mist

Het was weer een tijdje geleden dat we Mount Kimbie in ons land aan het werk konden zien. Wat in 2008 begon…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.