Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single girl in red – “two queens in a king sized bed”

Al enkele jaren brengt de Noorse Marie Ulven emotionele indiepop uit onder de naam girl in red. De jongedame wist al een behoorlijke fanbase te scoren die voornamelijk bestaat uit leden van de lgbtq-gemeenschap. Marie wordt dan ook gezien als een lgbtq-rolmodel, misschien zelfs wel als een icoon. Met nummers als “we fell in love in october” en “girls” heeft ze zich ontpopt tot een sterke singer-songwriter die veel in haar mars heeft en queer muziek uitbrengt om het onderwerp te normaliseren. In maart gaf ze het startschot voor haar debuutalbum world in red met het melancholische nummer “midnight love” en maanden later werd dit vervolgd door “rue”. Marie belooft in ieder geval dat haar eerste plaat een stuk volwassener zal zijn dan eerder werk.

In “two queens in a king sized bed” komen we in de wonderlijke kerstwereld van girl in red terecht. Meteen worden we omringd door belletjes die het bijna laten sneeuwen buiten. De elektronische beats die zich in de vorige twee nummers kenbaar maakten zijn ingeruild voor kerstjingles die een lieflijk lied vormen. Tijdens het refrein worden die geluiden achterwege gelaten en komen we in een duister gedeelte terecht, waarin Marie weer eerlijk haar gevoelens uit over liefde. Jammer genoeg is er geen gitaar te bespeuren; deze werd vervangen door een piano. Die maakt er een samenhangend geheel van, maar toch missen we Maries pit. “two queens in a king sized bed” lijkt een typisch kerstlied waar het aan creativiteit ontbreekt. We zijn er zeker van dat girl in red meer uit zich had kunnen halen om er een uniek lied van te maken.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

49 posts

About author
Uw lokale fotografe en muziekliefhebber :)
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

dodie – Build a Problem (★★½): Gebrek aan lef resulteert in een mengelmoesje

Na haar ep Human uit 2019 brengt dodie vandaag haar eerste echte album uit: Build a Problem. Met een ruim halfuur aan…
AlbumsFeatured albumsRecensies

girl in red - if i could make it go quiet (★★★★): Waarom is de wereld zo luid?

Een dikke vijf jaar geleden stond Marie Ulven op een festival in haar thuisland. In de verte zag ze een van haar…
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview girl in red: 'Alles in deze wereld draait om de passievrucht'

Als de naam girl in red je tegenwoordig nog niet bekend in de oren klinkt, wordt het hoog tijd dat je haar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.