Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single girl in red – “rue”

Vanuit haar slaapkamer in Noorwegen kleurt Marie Ulven al enkele jaren de wereld helemaal rood met haar muzikaal alter ego girl in red. Zonder hoofdletters, maar dat betekent daarom niet zonder pit. Hoewel de jonge zangeres nog niet zoveel naambekendheid heeft bij het grote publiek, heeft ze toch een grote fanbase. Die bestaat vooral uit aanhangers van de LGBTQ-community, doordat Marie alle taboes uit de weg gaat. Met nummers als “girls” en “i wanna be your girlfriend” goot ze haar statements al in een bijzonder smakelijk jasje, maar dit jaar zou er met world in red dan eindelijk een debuutplaat volgen. Daarvan kregen we enkele maanden geleden al het elektronischere “midnight love” te horen, en ook op het nieuwe “rue” wordt die lijn doorgetrokken.

We worden alweer vanaf de eerste seconde meegezogen in de mysterieuze wereld van girl in red. De gitaar klinkt donker en ook rond Maries stem hangt er een vage waas. Dat komt vooral door de lichte echo die daarop rust. Dat heeft allemaal een betekenis, want het nummer is geïnspireerd op het personage Rue uit de serie Euphoria. De Noorse vond dat zij en het hoofdpersonage veel raakpunten hadden en wijdde er meteen een liedje aan. Dat komt tekstueel ook vooral in de refreinen terug. ‘Hoe hard je ook iets beter probeert te maken, het wordt steeds erger’, luidt de boodschap. Naast de filosofie achter de single, blijft “rue” ook gewoon goed hangen. Het nummer zit heel goed in elkaar en bouwt op naar een – binnen de perken van girl in red – redelijk bombastisch einde waarin haar nieuwere elektronischere sound helemaal tot z’n recht komt.

Op vrijdag 2 juli is girl in red weer van de partij op Rock Werchter 2021. Tegen dan zou haar debuutplaat world in red zeker in de rekken moeten liggen.

FacebookInstagram / Twitter / Website

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Muzieknieuwtjes

BBC Sound of 2021 maakt longlist bekend

Naar jaarlijkse gewoonte maakt de BBC weer de volgens hen tien meest veelbelovende namen van het komende jaar bekend, die we heel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single girl in red - "two queens in a king sized bed"

Al enkele jaren brengt de Noorse Marie Ulven emotionele indiepop uit onder de naam girl in red. De jongedame wist al een…
FestivalnieuwsInstagramMuzieknieuwtjes

Eerste 21 namen Rock Werchter 2021: Thom Yorke, Pixies, Gorillaz, Royal Blood, alt-J en veel meer

Onverwacht was het niet dat Rock Werchter dit jaar niet door ging, maar verdrietig waren we nog steeds. Een groot deel van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.