Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single girl in red – “rue”

Vanuit haar slaapkamer in Noorwegen kleurt Marie Ulven al enkele jaren de wereld helemaal rood met haar muzikaal alter ego girl in red. Zonder hoofdletters, maar dat betekent daarom niet zonder pit. Hoewel de jonge zangeres nog niet zoveel naambekendheid heeft bij het grote publiek, heeft ze toch een grote fanbase. Die bestaat vooral uit aanhangers van de LGBTQ-community, doordat Marie alle taboes uit de weg gaat. Met nummers als “girls” en “i wanna be your girlfriend” goot ze haar statements al in een bijzonder smakelijk jasje, maar dit jaar zou er met world in red dan eindelijk een debuutplaat volgen. Daarvan kregen we enkele maanden geleden al het elektronischere “midnight love” te horen, en ook op het nieuwe “rue” wordt die lijn doorgetrokken.

We worden alweer vanaf de eerste seconde meegezogen in de mysterieuze wereld van girl in red. De gitaar klinkt donker en ook rond Maries stem hangt er een vage waas. Dat komt vooral door de lichte echo die daarop rust. Dat heeft allemaal een betekenis, want het nummer is geïnspireerd op het personage Rue uit de serie Euphoria. De Noorse vond dat zij en het hoofdpersonage veel raakpunten hadden en wijdde er meteen een liedje aan. Dat komt tekstueel ook vooral in de refreinen terug. ‘Hoe hard je ook iets beter probeert te maken, het wordt steeds erger’, luidt de boodschap. Naast de filosofie achter de single, blijft “rue” ook gewoon goed hangen. Het nummer zit heel goed in elkaar en bouwt op naar een – binnen de perken van girl in red – redelijk bombastisch einde waarin haar nieuwere elektronischere sound helemaal tot z’n recht komt.

Op vrijdag 2 juli is girl in red weer van de partij op Rock Werchter 2021. Tegen dan zou haar debuutplaat world in red zeker in de rekken moeten liggen.

FacebookInstagram / Twitter / Website

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

1355 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Down The Rabbit Hole 2022 (Festivaldag 3): De laatste dag gedomineerd door vrouwen

De laatste dag van Down The Rabbit Hole was aangebroken. Niet iedereen was even fit meer, maar dat mag de pret niet…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 2): Onvoorziene omstandigheden deluxe

Wie een planning had gemaakt voor vrijdag, kon die al meteen in de vuilbak gooien. Het aantal geannuleerde acts op vrijdag was…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Yen Strange - "Easy Way Out"

Yen Strange groeide op in kleine dorpen, wat zowel een vloek als een zegen was voor de opkomende zangeres. Op school had…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.