Nieuwe singles

Nieuwe single Girl In Red – “we fell in love in october”

#20GayTeen loopt bijna op z’n einde en de vrouwelijke gays hebben ondertussen ruimschoots de streamingwereld ingepalmd. Na het succes van King Princess’ “1950” heeft ook de Noorse Girl In Red een queer hit te pakken met “girls”. Marie Ulven is net 19 jaar oud en studeert nog muziek, maar ze heeft al wel een eerste EP uitgebracht met DIY slaapkamer songs. Ze produceert en speelt alles zelf in vanuit haar kamertje in Noorwegen. Haar project begon in 2017 en de jongedame staat nu al in de startblokken om dé hype van 2019 te worden. Want de slokop millenials willen authenticiteit en die kan Girl In Red hen telkens opnieuw geven met eenvoudige indie lo-fi pop en simpele, maar effectieve teksten als: “They’re so pretty it hurts / I’m not talkin’ bout boys, I’m talkin’ bout girls”.

Nieuwste single “we fell in love in october” is een ode aan het eerste meisje waar ze verliefd op werd. Het is een oude demo die ze opfriste met betere drums en die ze perfect plande in de herfst. Want volgens Ulven heeft dat seizoen veel meer sentimentele betekenis. De gitaren klinken in het begin wat experimenteel maar het lo fi-geluid zorgt al snel voor balans. Ulven zingt in het refrein met een lage stem. Zelf omschrijft ze het als ‘wild in het rond roepen my girl, my girl omdat ze die girl nu eenmaal graag ziet.’ De single werd vergezeld van een tweede lied “Forget”. Het nummer gaat over hetzelfde meisje en is letterlijk de keerzijde van de medaille. De lo-fi-sound met het extra echo-effectje op de stem maakt het nummer inderdaad uitstekend voor dit herfstig weer. Zo kan je met deze twee singles je eerst goed verliefd voelen en meteen daarna ook zeer verkreukeld voelen. In de beide songs is Girl In Red eerlijk over zichzelf. ‘I couldn’t write it in a straight way or anything like that. It’s the most natural thing for me to just write about girls,’ en daar zijn we heel blij om.

Instagram / Twitter

 

Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2021

2021 was wederom niet het makkelijkste jaar uit ons bestaan, maar de constante bleef gelukkig wel dat er ook in coronatijden heel…
AlbumsFeatured albumsRecensies

IDER - shame (★★★½): De schaamte voorbij

Er zijn weinig muzikale duo’s met stemmen die zich zo naadloos in elkaar vlechten als die van het Londense duo IDER. Vriendinnen…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single IDER - "BORED"

Het afgelopen jaar was er vooral een van radicale verandering en uitgesproken frustratie, zoveel is duidelijk. Ook het Londense vriendinnenduo IDER raapte voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.