Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Bleachers – “45” & “chinatown” feat. Bruce Springsteen

Het is alweer drie jaar geleden dat we een album kregen van Bleachers, het project rond Jack Antonoff. Maar dat wil niet zeggen dat hij bij de pakken bleef zitten. Met Bleachers kregen we voor het laatst twee jaar geleden een liedje, maar zijn werk als producer spreekt het meest tot de verbeelding. Zo was hij verantwoordelijk voor onder meer Norman Fucking Rockwell! van Lana Del Rey en de laatste platen van Taylor Swift met ook Folklore eerder dit jaar. Dat de man nog tijd vond om met Bleachers iets te doen, lijkt een klein wonder. En dan brengt hij meteen twee nieuwe liedjes uit, “45” en “chinatown”, waarvoor hij niemand minder dan The Boss wist te strikken die onlangs nog sterk voor de dag kwam met Letter To You.

De invloeden als producer neemt Antonoff zeker mee op zijn werk met Bleachers, want de twee nieuwe singles klinken iets meer folky dan we van hen gewoon zijn. Een fijn gitaartje overheerst in beide singles, maar het is vooral “chinatown” met Bruce Springsteen dat ons helemaal meeneemt. Daar horen we een epische opbouw en natuurlijk de stem van The Boss die alles aankan. Het is een melancholisch, liefdevol nummer vol hoop en dat verwarmt ons hart in deze duistere tijden. “45” is meer een robuust folkrockliedje waarbij het vooral het gitaartje is dat voor een vrolijke ondertoon zorgt. Hier kan je na een simpele luisterbeurt al meteen meezingen en dat geeft ook deze single een hitgevoeligheid. Beide nummers geven ons alvast zin in meer muziek en hopelijk ook een album binnenkort.

2903 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
AlbumsRecensies

Bruce Springsteen – Letter to You (★★★½): Passie en vakmanschap, maar weinig vernieuwing

De Boss is terug! Alweer, zouden we eraan kunnen toevoegen. De Amerikaanse rocklegende Bruce Springsteen had midden jaren tien even een creatieve…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bruce Springsteen - "Ghosts"

Twee weken geleden al kwam The Boss met het nieuws dat hij samen met zijn goeie vrienden van de E Street Band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.