Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Antlers – “It Is What It Is”

Het was een goeie zes jaar geleden dat The Antlers, de indierockband rond Peter Silberman en Michael Lerner, voor het laatst nieuw werk uitbracht. Al moesten fans niet zo lang wachten op een teken van leven van de Amerikanen. Vorig jaar nog werd hun emotionele conceptalbum Hospice tien jaar oud en werd dat jubileum gevierd met een tour, die ook in Het Depot passeerde. Vorige maand kwam “Wheels Roll Home” uit, een eerste nieuwe single sinds 2014. Nu volgt daarop “It Is What It Is”. Een nieuw album is nog niet aangekondigd.

Peter Silberman vertelt dat “It Is What It Is” gaat over wat anders had kunnen zijn als je dingen anders had aangepakt. Je moet accepteren dat het daar nu te laat is. Het is wat het is. Kelly Pratt, de multi-instrumentalist die onder meer bij Beirut speelt, verzorgt de baritonsaxofoon, fluit, klarinet en de hoorn. Het zorgt voor een zweverige dynamiek naast de berustende fluisterstem van Silberman en de slepende gitaar. In de bijhorende videoclip, die een vervolgverhaal vormt op de video van “Wheels Roll Home”, kijk je op voyeuristische wijze naar het dansende leven van Bobbi Jean Smith, Dea en Or Schraiber.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Thundercat @ De Roma: Soul, funk en anime

Een tien jaar durende rol in de grootste crossover thrashband, op tournee met Snoop Dogg en deel uitmaken van An Evening with…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sea Wolf - "Reflections On A Grey Dawn" (feat. Dustin O'Halloran)

Van muziek schrijven voor de Twilight-saga tot een nummer componeren met Dustin O’Halloran: Alex Brown Church, beter bekend als Sea Wolf, kan…
AlbumsRecensies

The Antlers - Green to Gold (★★★½): Zachte zonnestralen op zondagochtend

Na een pauze van maar liefst zeven jaar is The Antlers eindelijk terug met een nieuw album. De indierockband maakte in 2009…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.