Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JAY MNG – “N.W.A Freestyle II”

© CPU – Bert Savels

Met Space Jam speelde hij in 2019 de pannen van het dak in de Beursschouwburg en Vendredi 13 was voor menig hiphopfanaat een lichtpuntje tijdens de eerste lockdown. JAY MNG stond als lid van Niveau4 XXL op het podium tijdens Couleur Café en was in 2018 zelfs finalist van De Nieuwe Lichting. De Brusselaar maakte voor “N.W.A Freestyle II” zelf de beat, duidelijk geïnspireerd op die van voorganger “N.W.A Freestyle”. We horen in de intro en outro snippers uit interviews rond rassenprofilering en politiegeweld, helaas allebei actueler dan ooit.

De ‘level up’ van “N.W.A Freestyle” is iets waarop JAY MNG best fier mag zijn. ‘Level up, wie heeft deze beat getikt?’ Hijzelf, en het is hem aardig goed gelukt. De beat bevat heel wat variatie en vooral de kicks zijn prima ter ondersteuning van de tekst. MNG rapt rauw en zonder complexen. ‘De les moet ik niet spellen, iedereen zijn leven.’ Laten we vooral niet te veel kijken naar anderen en focus vooral je op je eigen leven, vertelt JAY MNG ons. Met ‘internetgangsters’ wilt MNG niet te veel te maken hebben: ‘doe het voor de followers, ik doe het voor mijn naasten’. JAY MNG lijkt zich niet veel van anderen aan te trekken en doet gewoon waar hij zin in heeft. Hij komt zelfzeker over zonder dat hij daarbij een air krijgt.

De Brusselaar staat voor rauwe hiphop en “N.W.A Freestyle II” is daar een prachtig voorbeeld van. Met dit soort tracks lijkt JAY MNG een steeds prominentere plek in de Belgische scène in te nemen. Of zoals Zwangere Guy in De Standaard zei: ‘Als er al een tijdbom onder Brussel ligt, is het een positieve. Dan is het een tijdbom van talent’. Als JAY MNG tot ontploffing zou komen, vliegen de ruiten van het hele Brussels Hoofdstedelijk Gewest aan diggelen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

29 posts

About author
Jasper luistert, leest en schrijft.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Phasm & Blu Samu - "WWF"

MC en producer Phasm is een begrip in Brussel. Als centrale figuur van de veertien-koppige Six O’Clock Gang heeft hij banden met…
AlbumsRecensies

SPREEJ - TFOH (★★★): Van diepzinnige schoolleraar naar volgende rapper in de rij

SAFI & SPREEJ veroverde in 2012 stormenderhand de Nederlandstalige hiphopscene tot het duo er 3 jaar later abrupt een punt achter zette….
AlbumsRecensies

Ronnyhuana - Trappenhuis (★★★★): Nieuw en relevant voor onze hiphopscene

Antwerpenaren mogen weer fier zijn op hun stad. Na al het slechte nieuws over ludieke CD&V-voorzitters en dorstige politici is er eindelijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.