Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Phasm & Blu Samu – “WWF”

MC en producer Phasm is een begrip in Brussel. Als centrale figuur van de veertien-koppige Six O’Clock Gang heeft hij banden met het leeuwendeel van de artiesten in de florerende locale scene. Ook bracht hij al drie collabalbums uit met stadsgenoten Berry, Jay MNG en Sham Lepire. Zijn artiestennaam verwijst naar de phasmatodea, orde van de wandelende takken en bladeren. Vergis je wel niet, Phasm staat garant voor rauwe, stevige hiphop die (lyrics buiten beschouwing gelaten) weinig te maken heeft met de slome insecten.

“WWF” is een souvenir van Phasm’s reis naar São Paulo samen met Blu Samu. Als je dacht dat het duo luisteraars bewust wilde maken over de bedreigde Braziliaanse fauna & flora, zit je echter op het foute spoor. “World Wide Flex” gaat volgens Phasm zelf over het feit dat hij overal in de wereld blijft flexen, maakt niet uit waar hij is. Misschien niet bijster origineel, maar Phasm en Blu slagen er in om dit op een interessante manier te brengen, in twee talen. Dat Blu Samu ook kon rappen wisten we al na haar ep ctrl-alt-del, maar in haar sterke verse bewijst ze nog maar eens haar veelzijdigheid. Phasm bevestigt ook zijn kunnen als producer met de grimmige instrumental, die gerust als trap banger schoolvoorbeeld kan dienen.

Phasm’s album reissue Supernihilisme komt uit op 5 juni en krijgt zes nieuwe tracks.

Instagram / Facebook

36 posts

About author
Soms Blue, Altijd Pink. 24/7 muziek aan het luisteren, kijk maar!
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

ZLDR – KWETS UUR (★★★½): Amicale vinnigheid

De kans bestaat dat u tot nu toe nog nooit van ZLDR gehoord hebt. Het West-Vlaamse rapduo ontstond tijdens de coronaperiode op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GIJS - "Crack" (feat. Kleine Crack)

GIJS is een specialleke. De Nederlandse Antwerpenaar studeerde kleinkunst aan het conservatorium, maar zag zichzelf niet in de voetsporen van Willem Vermandere…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blu Samu - "Amor"

In de alternatieve kringen behoort Blu Samu al een tijdje tot de favorieten van velen en dat leverde haar onder meer zelfs…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.