Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Phasm & Blu Samu – “WWF”

MC en producer Phasm is een begrip in Brussel. Als centrale figuur van de veertien-koppige Six O’Clock Gang heeft hij banden met het leeuwendeel van de artiesten in de florerende locale scene. Ook bracht hij al drie collabalbums uit met stadsgenoten Berry, Jay MNG en Sham Lepire. Zijn artiestennaam verwijst naar de phasmatodea, orde van de wandelende takken en bladeren. Vergis je wel niet, Phasm staat garant voor rauwe, stevige hiphop die (lyrics buiten beschouwing gelaten) weinig te maken heeft met de slome insecten.

“WWF” is een souvenir van Phasm’s reis naar São Paulo samen met Blu Samu. Als je dacht dat het duo luisteraars bewust wilde maken over de bedreigde Braziliaanse fauna & flora, zit je echter op het foute spoor. “World Wide Flex” gaat volgens Phasm zelf over het feit dat hij overal in de wereld blijft flexen, maakt niet uit waar hij is. Misschien niet bijster origineel, maar Phasm en Blu slagen er in om dit op een interessante manier te brengen, in twee talen. Dat Blu Samu ook kon rappen wisten we al na haar ep ctrl-alt-del, maar in haar sterke verse bewijst ze nog maar eens haar veelzijdigheid. Phasm bevestigt ook zijn kunnen als producer met de grimmige instrumental, die gerust als trap banger schoolvoorbeeld kan dienen.

Phasm’s album reissue Supernihilisme komt uit op 5 juni en krijgt zes nieuwe tracks.

Instagram / Facebook

36 posts

About author
Soms Blue, Altijd Pink. 24/7 muziek aan het luisteren, kijk maar!
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Lander & Adriaan, Meltheads, Heisa en meer Belgisch talent op We Are Open 2023!

Het is een jaarlijkse traditie van de Antwerpse concertzaal Trix om in februari twee dagen de deuren te openen voor de spannendste,…
LiveRecensies

Doodseskader @ Ancienne Belgique (AB Club): Lucifer en Beëlzebub

Wanneer je de naam Doodeskader voorleest met een diepe stem, vrees je meteen het ergste en plak je er gauw maar een…
InstagramLiveRecensies

Blu Samu @ Rotonde (Botanique): Geen blauwtje gelopen

De Belgisch-Portugese Salomé Dos Santos behoort al een tijdje tot het beste wat de Belgische hiphopwereld te bieden heeft. Haar populariteit beperkt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.