Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Courting – “Popshop!”

En plots waren ze met vijf! Courting uit Liverpool groeide in amper twaalf maanden tijd uit tot een van de meest veelbelovende postpunkbands van het Verenigd Koninkrijk. In januari brachten ze met “Football” een rasecht anthem uit waarmee ze niet alleen ons hart konden veroveren. Nice Swan Records, thuishaven van onder meer Sports Team en Hotel Lux, bleek ook fan en nam hen mee onder hun vleugels. Inmiddels kreeg de band ook al lofzangen van NME, BBC Radio 6 en BBC Radio 1’s Annie Mac en werden ze door Glastonbury Festival geselecteerd voor hun gerenommeerde talentwedstrijd. Met “Popshop!” brengt het kersverse vijftal eindelijk nog eens een nieuw nummer uit.

Pretshoppen is ons land momenteel verboden, maar gelukkig is er Courting om de pijn te verzachten met “Popshop!”. Dat de band grote fans zijn van Talking Heads en Parquet Courts, hoor je er meteen, maar toch weet Courting een compleet eigen energie in hun muziek te steken. De vrolijke gitaarlijn doet weer zijn werk, al wordt de hoofdrol toch opgeëist door het charisma van frontzanger Sean Murphy-O’Neill. Het nummer eindigt haast abrupt na het refrein, maar door het kort te houden, houdt de band de spanningsboog wel strak gespannen!

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

2049 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Courting - "Flex"

De tijd dat Courting in een adem werd genoemd met Sports Team, is al een tijdje voorbij. Sinds hun debuutep Grand National, maar vooral…
LiveRecensies

Maruja & Courting @ Les Nuits Botanique (Rotonde): Manchester boven Liverpool

Op de voorlaatste dag van Les Nuits had de Botanique een geniale postpunk double bill voor de fans in petto. Met Maruja…
Features

Tien tips voor Les Nuits Botanique

Het festivaljaar in België wordt traditioneel op gang getrapt door Les Nuits Botanique. Het festival in de botanische tuinen van Brussel kiest…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.