Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Courting – “Flex”

© Charlie Harris

De tijd dat Courting in een adem werd genoemd met Sports Team, is al een tijdje voorbij. Sinds hun debuutep Grand Nationalmaar vooral dankzij debuutalbum Guitar Music onderscheidde de band zich redelijk duidelijk qua sound. Die omvatte namelijk wat abstractere en glitchy geluiden en effecten dan we van hun collega’s gewoon zijn. Om hen de hyperpoppers onder postpunkers te noemen is dan wel weer een brug te ver, maar een van de minder voor de hand liggende bands zijn ze duidelijk wel. Met “Flex” maken ze dan weer een sterkere beweging richting hun britpopvoorbeelden zonder dat typerende geluid te verliezen.

Er zit namelijk een stuk minder snee op “Flex” dan we van Courting gewoon zijn, maar dat is allesbehalve een probleem. De band lijkt zich namelijk voor een stuk te baseren op britpopbands uit de jaren 2000, maar klinkt daardoor wel een heel stuk toegankelijker en vrolijker. Het gitaarwerk is namelijk frivool, de vocals van frontman Sean Murphy-O’Neill zijn een pak minder schreeuwerig en de sfeer neigt eerder naar een gezellige zomerdag dan naar een zweterige kelder. Niet dat ze daardoor hun identiteit kwijtspelen, want het geheel rammelt en glitcht nog steeds alle kanten op. Een ‘new era’ dus, zoals de band zelf ook aankondigde op sociale media. Wij kunnen er alvast mee leven.

Facebook / Twitter / Instagram / TikTok / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

156 posts

About author
(Post)punkboy van de nieuwe generatie.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

METZ - Up On Gravity Hill (★★★½): Sanguinische, maar georganiseerde chaos

In het hart van Ottawa vormde zich in 2007 de band METZ. Die bestond toen uit zanger-gitarist Alex Edkins en Hayden Menzies,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jools - "97%"

Jools wierp zich in 2020 op als een van de beloftes onder gitaarbands, maar verdween dan even plotseling quasi van de aardbol….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Liam Gallagher & John Squire - Liam Gallagher & John Squire (★★½): Niet zo bijbels als je zou hopen

Britpop is een genre dat de wereld al meerdere keren heeft overspoeld, maar de golf die midden de jaren negentig van de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.