Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Miss Angel – “Icky with da Sticky”

Hiphop is al veel te lang een mannenzaak. Hoewel er steeds meer vrouwen in de scene opduiken, blijft een vrouwelijke MC een gek zicht. Dat is eigenlijk een enorm oubollig oordeel en het is des te beter dat vrouwelijke rappers daarop de aandacht vestigen. Onze eigen Miss Angel is daar een van. Als Ghetto Mami neemt ze geen blad voor de mond en geregeld laat ze ons versteld staan met haar snedige rijm. Zo geldt “Female Legend” uit 2019 tot een van de sterkste hiphopreleases van vorig jaar, maar ook op “Mami Thats My Shit” deed Miss Angel duidelijk haar zegje. We hebben er lang op moeten wachten – zeven maanden om precies te zijn – maar eindelijk is deze uitgesproken vrouw er weer met nieuwe muziek.

“Icky with da Sticky” bewijst dat niet elk nummer van een vrouw het patriarchaat moet aankaarten. Het is een lang en aanslepende strijd, dus af en toe pauzeren om tot jezelf te keren, is van cruciaal belang. Dat doet Miss Angel hier dan ook: geen diepere boodschap, enkel rauwe, zelfverzekerde flex. ‘Icky with da Sticky, pretty Mami with ambition, ay’, geeft ze toe, om daar nog aan toe te voegen: ‘Higher than a kite yeah I don’t see no competition, ay.’ De beat is rustiger dan vorige keer, maar Miss Angel blijft even rechttoe rechtaan doorzetten. De rapper bewijst keer op keer dat er met haar niet te sollen valt, dus wie zijn wij om dat alsnog te proberen? De enige opmerking die we kunnen geven, is dat we liefst wat meer muziek van haar zien verschijnen. Slechts twee singles op zeven maanden tijd? Wij willen meer!

Facebook / Instagram / YouTube

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

30 oktober 2020

About Author

Baldwin Verhoeven Ik vond geluk in een roze donut.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief