Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Miss Angel – “Mami Thats My Shit”

© CPU – Chris Stessens

Miss Angel is zonder twijfel de sterkste vrouwelijke stem in de almaar groeiende Vlaamse hiphopscene. Ze is nog maar sinds 2018 bezig en heeft nog niet zoveel muziek uitgebracht, maar wàt ze al heeft gereleaset, maakte enorme indruk. Zo bracht ze vorig jaar haar eerste ep Ghetto Mami, Vol. 1 uit en overtuigde ze er ons met “Female Legend” van dat zelfs grime geen geheimen voor haar heeft. Daarnaast verscheen ze ook nog op het debuutalbum van Zwangere Guy als onder andere zijn ‘automatisse antwoordapparaat’. Wie daarvoor nog niet van Miss Angel had gehoord, wist het vanaf dan: ‘zij bepaalt die shit hier’.

Dat is een boodschap die maar al te duidelijk doorklinkt in Angels nieuwe single “Mami Thats My Shit”. Laten we haar maar niet op de foute spelling van die titel wijzen, want het is duidelijk dat Miss Angel geen gezanik meer duldt. ‘I can feel it in my bones, I’m the golden one / the daughter of a priest, I know I’m the Chosen One’ klinkt het op een beat die harder is dan we van haar gewend zijn. Dit komt ongetwijfeld door de bakken female power die erachter schuilt, want naar goede gewoonte probeert Miss Angel haar muzikale samenwerking te beperken tot vrouwen. Zo is het deze keer Lela “Lilo” Chellak achter de knoppen, en haar opzwepend ritme weet met gemak Angels vlammende bars bij te benen. Een meer dan geslaagde samenwerking!

Vorige zomer wist Miss Angel zich op de line-up van bijna elk festival te plaatsen. Dit jaar had ongetwijfeld niet anders geweest, dus het is bij deze geoorloofd om het afgelasten van de festivalzomer nóg harder te betreuren.

Facebook / Instagram / YouTube

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

227 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Fire Is Gold 2021: Voor vorst, voor vrijheid en voor rap

Hiphop leeft meer dan ooit in België, dat was gisteren alvast de conclusie die we konden trekken na een hele dag Fire…
InstagramLiveRecensies

Miss Angel, Chibi Ichigo & Zwangere Guy @ Werchter Parklife: Kippenvel en lachbuien

Eind vorig jaar bracht Gorik van Oudheusden, beter bekend als Zwangere Guy, een deluxeversie van zijn album BRUTAAL uit. Na meer dan…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #30

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.