InstagramNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Julien Tassin Trio – “Blackout”

© Lucinde Wahlen

De Belgische gitarist Julien Tassin is niet aan zijn proefstuk toe. Twee jaar geleden bracht hij zijn debuut Sweet Tension uit en al snel volgden heel wat concerten en een tweede plaat, Momentum. De muzikant deed in deze tijd heel wat ervaring op, kon naar hartenlust experimenteren en maakte naam als een artiest die het beste uit jazz en rock weet te combineren. Die kwaliteiten zullen ook tot uiting komen op zijn komende plaat Moondancer, die op 27 november zal verschijnen. Deze nam hij op met zijn trio, waar hij zich laat vergezellen met Nicolas Thys op bas en Dré Pallemaerts op drums. Hieruit kunnen we de nieuwste single “Blackout” in première brengen.

Op “Blackout” horen we Julien Tassins talent om beelden te creëren met zijn muziek. Vanaf de eerste noten komt zijn vindingrijk gevoel voor melodie naar boven en ontstaat er een filmische sfeer. Wanneer de ritmesectie invalt, wordt de dromerige jazzy getild naar een groove die potig klinkt en nogmaals in de verf zet dat zijn muziek niet in een vakje te plaatsen is. Ergens tussen de jazz en rock vindt de muzikant een heel eigen wereld die hij met veel durf en creativiteit naar hartenlust verkent. We zijn benieuwd om te ontdekken hoe de rest van die wereld klinkt op zijn album Moondancer.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Julien Tassin - Momentum (★★★★): Grillige sfeerschepping

Soms word je als muziekliefhebber aangegrepen door iets ongrijpbaar. Laat dat nu net het geval zijn met Momentum, een reeks solonummers die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.