Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Julien Tassin Trio – “Still”

© Lucinde Wahlen

Het Julien Tassin Trio bestaat uit zwoelheidskunstenaar Julien Tassin op gitaar en zijn kompanen Nicolas Thys en Dré Pallemaerts als ritmesectie, respectievelijk als contrabassist en drummer. De band speelt al tig jaren samen, met goed ontvangen releases zoals album Sweet Tension en zijn ep Moondancer. Door die jaren ervaring voelen ze elkaar steeds meer aan en vervormen de composities zich live steeds meer tot een droom, die kan veranderen met het verstrijken van tijd en je zo telkens opnieuw kan gaan verrassen.

Dit hoor je ook in hun nieuwe single “Still”. Het nummer kabbelt aan, als een riviertje bij het meer van Annecy, dat soms versnelt tussen de bossen, maar dan ook weer tussen de rivierkeitjes sijpelt. Op een manier bevinden we ons ook wel onder water: het omarmend, verdronken geluid van de gitaar van Tassin lijkt van diep in dat blauwe te weergalmen. Als vissen in die rivier zwemmen de drie muzikanten mee op hun muziek: er komt een bocht of een versnelling. Zo bereiken we plots een climax, maar die gaat zich gauw weer leggen om het nummer rustig te doen verder stromen, tot het zich voegt bij het grote meer.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

79 posts

About author
Streep™
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STIKSTOF - "L'Univers" (feat. Smahlo & Winne)

Dat de mannen van STIKSTOF de koningen van de Nederlandstalige hiphop zijn, konden jullie al lezen in onze recensie van hun optreden…
InstagramLiveRecensies

KOKOROKO @ Ancienne Belgique (AB): Compleet collectief

Met hun zelfgetitelde debuut-ep veroverde het Londense collectief KOKOROKO zowat alle muziekliefhebbende harten van de wereld. Dat was ondertussen wel al meer dan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingles Supershy - "Happy Music" & "Something on My Mind"

Dat de Britse Tom Misch zowel achter de knoppen als op het podium een fenomeen is, staat buiten kijf. Dat bewees hij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.