Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Myd – “Moving Men” feat. Mac DeMarco

Ze kenden en bewonderden elkaar al een tijdje. Nu brengen de Franse muzikant en producer Myd en de Canadese songwriter Mac DeMarco hun eerste samenwerking uit. “Moving Men” is een luchtig liedje over twee verhuismannen gepersonaliseerd door Myd en DeMarco zelf. Het liedje is voorzien van een geanimeerde video die de avonturen van beide heren uitbeeldt. Ze gedagen zich als luie verhuizers die liever marihuana roken dan een paar dozen mee te nemen. In plaats van hun taken naar tevredenheid van hun klanten uit te voeren, duiken de twee cartoonfiguurtjes in chaos en psychedelische omzwervingen.

Het nummer wordt ingezet met het vrolijke gefluit van Mac, waarna de gekende klanken van Myd het overnemen. Verder verandert het lied niet al te veel meer. Doorheen de song wordt benadrukt dat de twee herenverhuismannen zijn, maar verder komen we niet. “Moving Men” is niet bepaald een hoogvlieger, maar eerder een zorgeloos deuntje dat niet al te complex is. In de videoclip lijkt meer moeite gestoken te zijn en het maakt dat het nummer beter te beleven is met de clip erbij. Zonder zou het nummer al snel vergeten kunnen worden.

De twee ontmoetten elkaar een paar jaar geleden achter de schermen bij een van Mac DeMarco’s shows in Parijs. Ze werden vrienden en wanneer Myd in Los Angeles passeerde, maakten ze dit nummer. Het is niet de eerste keer dit najaar dat DeMarco een feature voor zijn rekening neemt bij een iet wat onbekendere Europese artiest. Twee weken geleden bracht hij nog een singletje uit met de Nederlander Benny Sings. “Moving Men” is de tweede single die we te horen krijgen van het komende Mydalbum, na de eerste single “Together We Stand”, sinds juni. Het nieuwe album van de Fransman zal begin 2021 verschijnen op Ed Banger Records.

 /  /

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Modern Bodies – “Invisible Line”

Als je tot een handvol seconden geleden nog niet van Modern Bodies gehoord had, zal je wellicht niet de enige zijn. De…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Go Fishing! - "Zone"

Artiesten die hun carrière starten in hun slaapkamer schieten als paddenstoelen uit de grond. Succesvolle vertegenwoordigers van het bedroom pop-genre zijn Clairo,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Benny Sings - "Rolled Up" feat. Mac DeMarco

Dromen komen uit voor onze noorderbuur Benny Sings. De Amsterdammer mocht na een succes met Rex Orange County een dagje in de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.