Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Myd – “Moving Men” feat. Mac DeMarco

Ze kenden en bewonderden elkaar al een tijdje. Nu brengen de Franse muzikant en producer Myd en de Canadese songwriter Mac DeMarco hun eerste samenwerking uit. “Moving Men” is een luchtig liedje over twee verhuismannen gepersonaliseerd door Myd en DeMarco zelf. Het liedje is voorzien van een geanimeerde video die de avonturen van beide heren uitbeeldt. Ze gedagen zich als luie verhuizers die liever marihuana roken dan een paar dozen mee te nemen. In plaats van hun taken naar tevredenheid van hun klanten uit te voeren, duiken de twee cartoonfiguurtjes in chaos en psychedelische omzwervingen.

Het nummer wordt ingezet met het vrolijke gefluit van Mac, waarna de gekende klanken van Myd het overnemen. Verder verandert het lied niet al te veel meer. Doorheen de song wordt benadrukt dat de twee herenverhuismannen zijn, maar verder komen we niet. “Moving Men” is niet bepaald een hoogvlieger, maar eerder een zorgeloos deuntje dat niet al te complex is. In de videoclip lijkt meer moeite gestoken te zijn en het maakt dat het nummer beter te beleven is met de clip erbij. Zonder zou het nummer al snel vergeten kunnen worden.

De twee ontmoetten elkaar een paar jaar geleden achter de schermen bij een van Mac DeMarco’s shows in Parijs. Ze werden vrienden en wanneer Myd in Los Angeles passeerde, maakten ze dit nummer. Het is niet de eerste keer dit najaar dat DeMarco een feature voor zijn rekening neemt bij een iet wat onbekendere Europese artiest. Twee weken geleden bracht hij nog een singletje uit met de Nederlander Benny Sings. “Moving Men” is de tweede single die we te horen krijgen van het komende Mydalbum, na de eerste single “Together We Stand”, sinds juni. Het nieuwe album van de Fransman zal begin 2021 verschijnen op Ed Banger Records.

 /  /

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alan Palomo & Mac DeMarco - "Nudista Mundial '89"

De naam Alan Palomo doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar dat komt ongetwijfeld omdat je de Texaan beter kent onder…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Mac DeMarco - 5 Easy Hot Dogs (★★): Verdwaald in de leegte

Nadat hij het grootste deel van zijn 2022 tour afzegde, inclusief zijn geplande show in het Rivierenhof, was het even onduidelijk wat…
AlbumsRecensies

The Simps - Siblings (★★★★): Puberale postpunk van een dynamisch duo

Je kent misschien wel een groep die je terugbrengt naar die zorgeloze tienerjaren in het skatepark. Zelfs als je zoals ons amper…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.