Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Freddie Konings – “Intro”

Een pandemie is voor veel artiesten blijkbaar een impuls om hun output drastisch te verhogen, en Freddie Konings is daar een goed voorbeeld van. De Antwerpse rapper bracht in 2020 single na single, een album en een ep uit. Zijn album Chosselonië 1 vergaarde al meer dan één miljoen streams op spotify, indrukwekkend voor een onafhankelijke Belgische artiest. Wij zagen alvast potentieel in Freddie’s vorige track “Faded Cap“, en dat potentieel is ook de platenbazen van hiphoplabel Top Notch niet ontgaan. Eerder verschenen Belgische rapkapitein Zwangere Guy en Top Notch belofte Ramzi al op tracks van de rapper uit Deurne. Met “Intro” brengt King Konings nu ook een eerste track uit in samenwerking met het Nederlandse platenlabel.

“Intro” is gebouwd op een laidback instrumental van beatmaker Rango. De melancholische gitaarsample wordt bijgestaan door afgeronde 808s die het geheel nog redelijk ‘bouncy’ maken. Zoals we van hem gewend zijn, is Freddie in een introspectieve bui op deze track. Hij rapt over zijn ervaringen als trapper (iemand die alles doet om rond te komen), over verloren vriendschappen, maar vooral ook over zijn strijd om zoveel mogelijk ‘cheddar’ te maken, heel veel geld verdienen dus. “Intro” blaast ons niet van onze sokken, maar vormt wel een aangenaam geheel dat ons benieuwd maakt naar de nieuwe weg die Freddie Konings samen met Top Notch ingeslagen is!

Facebook / Instagram

36 posts

About author
Soms Blue, Altijd Pink. 24/7 muziek aan het luisteren, kijk maar!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GIJS - "Crack" (feat. Kleine Crack)

GIJS is een specialleke. De Nederlandse Antwerpenaar studeerde kleinkunst aan het conservatorium, maar zag zichzelf niet in de voetsporen van Willem Vermandere…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BERRY - "Cool Man"

Als je de Belgische hiphopscene al een tijdje volgt, kan je niet echt meer rond BERRY heen. Maar liefst acht albums en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ramzi -"Sterker"

Nu de Belgische hiphopscene stilaan weer op gang komt na alle problemen die de pandemie met zich meebracht, wordt ook de ‘sleeping…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.