Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tsar B – “Flitch” (feat. Nova Twins)

Foto: Anouk van Kalmthout

Volgende week krijgen we nieuw materiaal van Tsar B in de vorm van een ep. Hoewel, nieuw is misschien een groot woord, want na vandaag bevat de ep nog precies één nummer dat we nog niet kennen. Op haar vorige single “Devil Baby” werkte onze favoriete tsarina samen met Mauro Pawlowski en creëerden ze samen een mysterieus nummer met serieus hitpotentieel. Deze keer wordt er weer een andere kant belicht van de caleidoscoop die Tsar B toch wel is. Voor “Flitch” werkte ze samen met het Engelse rockduo Nova Twins en dat klinkt alvast helemaal anders dan het ingetogen “Unpaintable“.

Deze samenwerking zagen we niet helemaal aankomen, maar het levert alvast wel een interessant resultaat op. Het rauwe nummer doet je even vergeten dat Tsar B ooit de violiste van School Is Cool was. Het lijkt alsof je door een kijkgaatje met fisheye lens kijkt en de glorietijd van zenders als MTV en JIM herbeleeft. De warme, oosterse klanken die we hoorden op nummers als “Escalate” en “Alibi” worden ingeruild voor koelere klanken, en de bezwerende zanglijnen maken plaats voor rap en bijtende uitspraken. Tijdens de brug horen we opeens iets wat lijkt op het muziekje van een juwelenkistje, een schril contrast met de rest van het nummer. ‘Bitch, do you really think I still want to be your friend’, klinkt het. Laten we maar hopen dat dat niet op ons bedoeld is.

Tsar B toont ook met deze samenwerking weer dat we nog niet al haar kleuren hebben gezien. Het weet ons alvast nieuwsgierig te maken naar wat nog komen zal. Unpaintable verschijnt volgende week, op 30 oktober.

Facebook / Instagram

 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2020

Nadat we jullie eerder al 25 fantastische Belgische albums van afgelopen jaar voorstelden, gaan we nu op zoek naar 30 heerlijke singles…
AlbumsRecensies

Bring Me the Horizon - POST HUMAN: SURVIVAL HORROR (★★★★½): Het beste van allerlei werelden

Bring Me the Horizon is al jaren een band met veel voor- en tegenstanders, en daar lijken de Britten de lol wel…
LiveRecensies

Sylvie Kreusch, Tsar B & Rumours @ Wilde Westen: Terugslag van de toekomstige leading ladies

Drie optredens op een avond en dat in twee verschillende zalen. Door het veranderen van de coronamaatregelen kregen we in aanloop naar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.