Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single LICE – “R.D.C.”

© Rowan Allen

LICE mag toch wel een vreemde eend genoemd worden in de Engelse punkscene. Met een zelfgebouwd instrument, de Intonarumori, en een nakend conceptalbum onder de arm, is dit niet zomaar de zoveelste punkband die graantjes probeert mee te pikken van het succes van o.a. IDLES en Shame. Deze band heeft ons genoeg gekieteld om ze eens goed te beluisteren.

De muziek start dreigend en klinkt al onmiddellijk goed in de oren. De productie klinkt gewoon geweldig en de intro is een van de betere die we de laatste tijd hoorden. Een tegendraadse gitaar neemt de dreiging over en gaat over naar een iets vlottere strofe. Het refrein gaat nadien weer rustig verder en ontploft na dit rustig intermezzo volledig. De punks komen na een dikke anderhalve minuut echt op dreef en moeten op geen moment onderdoen voor eerder vernoemde bands.

De muziek kan nog moeilijk origineel genoemd worden, maar het feit dat deze band de nieuwe plaat Wasteland uitbrengt op hun eigen label Settled Law Records en dat als een conceptplaat die een revolutie ontketent door een kat en muis spel tussen de realiteit en science-fiction, toont aan dat er heel wat potentieel schuilt in LICE. “R.D.C.” is een heerlijke voorbode van deze plaat die op 8 januari 2021 zal uitkomen. Joe Talbot van IDLES vond deze band al langer geweldig, en wij sluiten ons daarbij aan.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek!

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single F.O.D. - "Back to Where You Once Belonged"

Na hun Sleepville-album en diens deluxeversie in 2020 bleef het enkele jaren stil voor F.O.D op releasevlak. Daar komt binnenkort verandering in,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ZUKORA - “Polyritimias”

Dat PXL-Music een goudmijn kan zijn van muzikaal talent, hebben artiesten als Charlotte Adigéry en Jente Pironet al volop bewezen. Ook vele…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The New Eves - "Astrolabe"

The New Eves is voorlopig nog een vrij onbekende naam in de muziekwereld, maar de band is hard aan het werk om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.