Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single LICE – “R.D.C.”

© Rowan Allen

LICE mag toch wel een vreemde eend genoemd worden in de Engelse punkscene. Met een zelfgebouwd instrument, de Intonarumori, en een nakend conceptalbum onder de arm, is dit niet zomaar de zoveelste punkband die graantjes probeert mee te pikken van het succes van o.a. IDLES en Shame. Deze band heeft ons genoeg gekieteld om ze eens goed te beluisteren.

De muziek start dreigend en klinkt al onmiddellijk goed in de oren. De productie klinkt gewoon geweldig en de intro is een van de betere die we de laatste tijd hoorden. Een tegendraadse gitaar neemt de dreiging over en gaat over naar een iets vlottere strofe. Het refrein gaat nadien weer rustig verder en ontploft na dit rustig intermezzo volledig. De punks komen na een dikke anderhalve minuut echt op dreef en moeten op geen moment onderdoen voor eerder vernoemde bands.

De muziek kan nog moeilijk origineel genoemd worden, maar het feit dat deze band de nieuwe plaat Wasteland uitbrengt op hun eigen label Settled Law Records en dat als een conceptplaat die een revolutie ontketent door een kat en muis spel tussen de realiteit en science-fiction, toont aan dat er heel wat potentieel schuilt in LICE. “R.D.C.” is een heerlijke voorbode van deze plaat die op 8 januari 2021 zal uitkomen. Joe Talbot van IDLES vond deze band al langer geweldig, en wij sluiten ons daarbij aan.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek!

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Descendents - "Nightage"

Vorige maand vertelden we jullie al dat er een speciaal project zit aan te komen van punkveteranen Descendents. De Californische band nam…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Two And A Half Girl - "Worse Days"

Na de flauwe sitcom Two and a Half Men bestaat er dus ook een band die de inspiratie gezocht heeft bij Charlie…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meat Wave - "Tugboat"

Bands die erin slagen om goede muziek te maken en toch net onder de radar te blijven, daar houden we wel van….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.