Nieuwe singles, Oude Bekenden

Première: Nieuwe single Donder & Apeland – “Brandlucht”

© Julie Van Kerckhoven

Wie vertrouwd is met de steeds opnieuw verrassende experimenteerdrang van de leden van Donder, kijkt zeker en vast uit naar Het Verdriet. De formatie van pianist Harrison Steingueldoir, contrabassist Stan Callewaert en drummer Casper Van De Velde is inmiddels aan hun vierde album toe. Deze keer verkennen ze onder andere de Vlaamse volksmuziek en polyfonie met enkele herwerkingen. Het trio werkte ook samen met Sigbjørn Apeland, een Noorse orgelist, harmoniumspeler en etnomusicoloog. Dat kregen we al te horen op de vorige single “De zondag staat op”, maar ook op het nieuwe “Brandlucht”.

Het nummer is een korte, maar intense opwelling van schoonheid en mystiek. Vanuit een spel vol abstracte, schurende en kreunende geluiden bloeit er een prachtige pianomelodie. De melodie golft van een vredige schoonheid naar geheimzinnigheid en terug. Als luisteraar laat je je makkelijk meevaren naar een droomwereld alvorens de klanken krimpen om dan weer te verdwijnen. De groep komt opnieuw verrassend uit de hoek en maakt ons benieuwd naar wat volgt.

Het Verdriet verschijnt op 13 november via W.E.R.F.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

22 oktober 2020

About Author

Jan Kurvers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief