Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Julien Baker – “Faith Healer”

© CPU – Chris Stessens

Hoewel de releases van Julien Baker schaars zijn, mag de Amerikaanse zich toch een vaste waarde binnen de muziekindustrie noemen. Haar laatste album dateert intussen wel al van 2017, maar in de tussentijd richtte ze samen met Phoebe Bridgers en Lucy Dacus nog boygenius op. Rond dat drietal is het ook al enige tijd windstil en Baker zelf liet ook niet meer al te veel van zich horen. Bijna exact een jaar geleden kwam ze wel nog geheel onverwachts met de dubbelsingle “Tokyo” / “Sucker Punch” naar buiten, waaruit bleek dat ze haar streken nog niet was verleerd. Zoals je echter weet kan dit jaar alles en zo keert Julien Baker dus ook weer terug met nieuwe muziek. Zo maakte ze zonet de release volgende album Little Oblivions bekend, en loste ze ook meteen een eerste single.

Het nieuwe “Faith Healer” zag het levenslicht twee jaar geleden al, maar kwam sinds kort terug boven water drijven. De single klokt af net onder de drie minuten, maar weet toch weer de typische krachtige emoties van haar muziek te herbergen. Na een goeie anderhalve minuut krijgen we plots wat rijkere instrumentatie wat er voor zorgt dat Baker toch iets meer het elektronische aspect van haar muziek opzoekt, zonder daarbij haar roots te verloochenen. De stem staat namelijk nog steeds in de spotlight en weet ons helemaal mee te trekken in het verhaal van “Faith Healer”. Wederom een wondermooi liedje waarmee Baker alweer hoge verwachtingen op laat tekenen voor haar nieuwe plaat.

Little Oblivions verschijnt op 26 februari 2021 via Matador.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3000 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Julien Baker - Little Oblivions (★★★★): Een ontastbare kracht

Na Phoebe Bridgers met haar sublieme Punisher in 2020, is het dit jaar aan boygeniusbandgenoot Julien Baker om zich ook solo ijzersterk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Julien Baker - "Favor" (feat. Phoebe Bridgers en Lucy Dacus)

Later deze maand verschijnt Little Oblivions, het inmiddels derde album van Julien Baker. Met “Hardline” en “Faith Healer” kregen we al een…
FeaturesInstagramMuzieknieuwtjes

41 albums om naar uit te kijken in februari en maart

In een normaal jaar zouden we nu al rijkhalzend uitkijken naar tientallen concerten die ons voorjaar vulden. We hoeven je niet meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.