Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Julien Baker – “Tokyo” & “Sucker Punch”

© CPU – Chris Stessens

Het beste nieuws van vandaag is misschien wel dat Julien Baker terug is met nieuwe muziek. Na haar succesplaat Turn Out the Lights richtte de Amerikaanse zich samen met Phoebe Bridgers en Lucy Dacus op supergroep boygenius, maar nu ook die periode voorbij is, werd het terug tijd voor solo-muziek. Telkens opnieuw weet Julien ons te overtuigen van haar kunnen op vlak van vocals en van gitaar. Daarom zijn we maar al te blij dat ze vandaag niet één, maar twee nieuwe nummers de wereld instuurt.

“Tokyo” is een sterk opbouwend nummer geworden, met donkere gitaren die in schril contrast staan met de lichte klanken op de achtergrond. Het klinkt allemaal heel onheilspellend, zeker als de piano erbij komt kijken. In de refreinen worden we dan helemaal meegenomen in de wereld van Baker. Ze gaat met haar stem de hoogte in en de donkere gitaren bouwen op naar een heuse ontploffing. Alle instrumenten barsten door elkaar los, om dan net zo plots te stoppen. Een meer dan degelijk nummer, waarop de Amerikaanse haar kunnen wederom bewijst.

Zo vernieuwend als “Tokyo” klinkt, zo old school Baker klinkt “Sucker Punch”. Het werd een akoestisch nummer, waarop de Amerikaanse haar stem helemaal in de verf zet. De lichte geluiden op de achtergrond zorgen voor een rustgevende sfeer en komen het nummer alleen maar ten goede. Na de knappe opbouw van “Tokyo” kabbelt dit nummer een kleine vier minuten rustig verder. Wij zijn in elk geval blij dat Julien terug is en de kwaliteit van beide nummers is wederom van ongekende hoogte.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Julien Baker - "Hardline"

Nadat goeie vriendin en boygenius bandgenoot Phoebe Bridgers vorig jaar iedereen met verstomming sloeg met Punisher, mag Julien Baker dat dit jaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Julien Baker - “Faith Healer”

Hoewel de releases van Julien Baker schaars zijn, mag de Amerikaanse zich toch een vaste waarde binnen de muziekindustrie noemen. Haar laatste…
InstagramLiveRecensies

Sigrid @ Ancienne Belgique (AB): Vaarwel winterblues

Twee zomers geleden zaten we op Pukkelpop oog in oog met een jonge Noorse zangeres genaamd Sigrid, die toen nog van een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.