Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Julien Baker – “Tokyo” & “Sucker Punch”

© CPU – Chris Stessens

Het beste nieuws van vandaag is misschien wel dat Julien Baker terug is met nieuwe muziek. Na haar succesplaat Turn Out the Lights richtte de Amerikaanse zich samen met Phoebe Bridgers en Lucy Dacus op supergroep boygenius, maar nu ook die periode voorbij is, werd het terug tijd voor solo-muziek. Telkens opnieuw weet Julien ons te overtuigen van haar kunnen op vlak van vocals en van gitaar. Daarom zijn we maar al te blij dat ze vandaag niet één, maar twee nieuwe nummers de wereld instuurt.

“Tokyo” is een sterk opbouwend nummer geworden, met donkere gitaren die in schril contrast staan met de lichte klanken op de achtergrond. Het klinkt allemaal heel onheilspellend, zeker als de piano erbij komt kijken. In de refreinen worden we dan helemaal meegenomen in de wereld van Baker. Ze gaat met haar stem de hoogte in en de donkere gitaren bouwen op naar een heuse ontploffing. Alle instrumenten barsten door elkaar los, om dan net zo plots te stoppen. Een meer dan degelijk nummer, waarop de Amerikaanse haar kunnen wederom bewijst.

Zo vernieuwend als “Tokyo” klinkt, zo old school Baker klinkt “Sucker Punch”. Het werd een akoestisch nummer, waarop de Amerikaanse haar stem helemaal in de verf zet. De lichte geluiden op de achtergrond zorgen voor een rustgevende sfeer en komen het nummer alleen maar ten goede. Na de knappe opbouw van “Tokyo” kabbelt dit nummer een kleine vier minuten rustig verder. Wij zijn in elk geval blij dat Julien terug is en de kwaliteit van beide nummers is wederom van ongekende hoogte.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2197 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Julien Baker - "The Lengths" (feat. Calvin Lauber)

Aan haar eigen discografie te zien, lijkt het alsof Julien Baker de laatste jaren niet zo veel om handen had. Little Oblivions…
AlbumsRecensies

boygenius - the rest (★★★): Een zeer smakelijk tafelrestje

De heilige drievuldigheid uit indieland, genaamd boygenius, weet dit jaar van geen ophouden. Nadat de band met the record een van de…
InstagramLiveRecensies

boygenius @ Pukkelpop 2023: Goddelijke melancholie

Een unieke set, meer kan er niet gezegd worden over het optreden van boygenius. De band bracht dit jaar het prachtige debuutalbum…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.