Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Nilüfer Yanya – “Crash”

© CPU – Maxim Meyer-Horn

Er zijn maar weinig artiesten die ons de laatste jaren zo hard hebben betoverd als Nilüfer Yanya. Haar grandioze debuutalbum beloonden we met de volle buit en ook tijdens haar optreden vorig jaar op Les Nuits Botanique kon ze ons imponeren. Na een drukke tour was de jonge Britse echter toe aan wat tijd om zich te bezinnen en aan een nieuw album te werken. Voor dat album is het nog iets te vroeg, maar met Feeling Lucky? brengt ze op 11 december een nieuwe ep uit. De eerste voorbode hieruit noemt “Crash” en schreef ze samen met Nick Hakim.

De verwachtingen voor het nieuwe Nilüfer Yanya nummer lagen hoog na het weergaloze Miss Universe en toch is ze er met “Crash” in geslaagd om deze in te lossen. Haar voorliefde voor grungegitaren laat ze op het nummer de vrije loop en vulde ze knap aan met een groovy drumpatroon en een aantal samples. Ook met haar magnifieke stem en knappe songtekst weet Nilüfer Yanya de luisteraar op “Crash” te betoveren en neemt ze ons mee in haar eigen universum. We voelen ons alvast zeer gelukkig dat er binnenkort nog meer parels van haar het licht zullen zien.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

20 oktober 2020

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief