Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Gizzard & the Lizard Wizard – “Automation”

© CPU – Cédric Depraetere

Psychedelische rockgoden King Gizzard & The Lizard Wizard zijn weer terug! Ongeveer twee maanden geleden kwam de band met het jammere nieuws over het vertrek van drummer en manager Eric Moore, maar toch zitten ze niet stil. Na eerder het psychedelische “Honey” en de twee microtonale parels “Some of Us” en “Straws In The Wind” te hebben uitgebracht, en het teasen van een mogelijk nieuw (live) album op hun Instagram, voedt King Gizzard onze honger en nieuwsgierigheid naar meer door onder andere nogmaals een meesterwerk af te vuren. “Automation” heet de nieuwe single, en ondanks dat de demo van het nummer keiharde thrash beloofde, wanen we ons ditmaal weer in een woestijn.

Het nummer opent direct met zanger, multi-instrumentalist en meesterbrein Stu Mackenzie die zijn Oosters getinte gitaar (‘My flying microtonal banana’, in Stu’s woorden) weer bovenhaalt. Hierna komt de rest van de band op de proppen om een heerlijke lading Oosters getinte psychedelische fuzz op ons af te knallen. Halverwege het nummer herhaalt Stu enkele malen het woord ‘automation’ dat ondersteund wordt door middel van de gekende gitaren, drummer Michaels stevig aanhoudende tempo, maar ook wat synths en fluiten die weer van dienst zijn. Na deze stevige portie gitaren, eindigt “Automation” met een rustiek moment waar Stu’s ‘Flying Microtonal Banana’ centraal staat. Hier en daar plots getjingeltjangel, wat gitaargekte en het plaatje van een formidabel King Gizzard nummer is weer compleet.

De Aussies blijven bij dit nummer duidelijk dobberen in die poel die tijdens de Flying Microtonal Banana sessies gecreëerd werd. Maar erg vinden wij dit niet. King Gizzard blijft ook in vindingrijke sferen hangen door ons alle delen van de single en videoclip te geven via hun site en ons de kans te geven om zelf editor te spelen van één van hun jolige liedjes. De groep beloofde ons ook een dolle 48 uur en dat begint nu al met de nieuwe single, maar werd verder vervolgd door de aankondiging van twee platen. Op de ene, K.G., zal je de afgelopen singles en de nieuwe “Automation” vinden, op de anders, Live in San Francisco ’16, hoor je de riffs van Nonagon Infinity en I’m In Your Mind Fuzz en meer live. Beide platen verschijnen trouwens op 20 november en met “Evil Death Roll (live)” hoor je ook al een eerste voorsmaakje van de liveplaat.

Facebook /  Twitter / Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

King Gizzard & the Lizard Wizard - L.W. (★★★★): De microtonale cirkel is rond

Er zijn maar een paar absolute zekerheden in het leven. Eentje daarvan is dat de Australische psychhalfgoden van King Gizzard & the…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Gizzard & The Lizard Wizard - "Pleura"

Dat King Gizzard & The Lizard Wizard niet bang is van een uitdaging, moeten we je niet meer vertellen. Voor de nieuwste…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Derby Motoreta's Burrito Kachimba – “Gitana”

Als een ziedende stier zit hij je geduldig aan te kijken, wachtend op het perfecte moment om zichzelf te lanceren. Plotseling, na…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.