Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single King Gizzard & the Lizard Wizard – “Honey”

© CPU – Cédric Depraetere

Als je bijna een jaar moet wachten op nieuwe muziek van King Gizzard & the Lizard Wizard, dan is dat een heel lange periode. De band staat er namelijk om bekend om muziek van hoge kwaliteit aan de lopende band uit te brengen. Dit jaar kregen we dit enkel nog maar in de vorm van liveplaten, waaronder eentje in de AB, en op 24 april in de vorm van Chunky Shrapnel. Daarnaast konden we de lockdown ook doorkomen met twee documentaires, waarvan RATTY gewoon op YouTube staat.

Nu is er met “Honey” eindelijk nieuwe muziek van de groep. Het wordt een voorsmaakje van een nieuwe plaat, een tweede Flying Microtonal Banana wordt gezegd. De band is nog niet uitgespeeld met de microtonale geluiden en dat verheugt ons, want bij de vijf albums dat ze in 2017 uitbrachten, was Flying Microtonal Banana onze favoriet. “Honey” is een zacht gitaarnummer geworden met de typerende King Gizzard-sound in verwerkt. Het is dromerig met ruimte voor een gitaarsolo en natuurlijk wat mondharmonica. Wat we kunnen zeggen is dat de band terug de meer zachte psychedelica in hun sound opzoekt, en dat klinkt weer lekker verfrissend. Of er een nieuw album zit aan te komen, blijft afwachten.

Volgend jaar is de band alvast bevestigd voor Best Kept Secret 2021. Meer data zijn nog niet aangekondigd.

14 juli 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief