Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Billie Marten – “Orange Tree”

Het succesrecept van de Britse Billie Marten is simpel: een subtiele gitaarmelodie en een fragiele stem, overgoten met een folky sausje. Met deze oude vertrouwde formule blijft ze op de een of andere manier toch keer op keer boeien. Het zal dus niet verbazen dat wij blij zijn dat Isabella Sophie Tweddle, na vorig jaar haar tweede album Feeding Seahorses by Hand te hebben uitgebracht, opnieuw paraat staat met een nieuwe single getiteld “Orange Tree”.

“Orange Tree” klinkt lichtjes anders dan de muziek die we van Billie Marten gewend zijn; we kunnen onze vinger er niet meteen opleggen, maar de vergelijking met Okay Kaya is wel snel gemaakt. Hoewel het nummer over ziekte gaat, klinkt het toch vredig en ingetogen en heeft het iets geruststellends over zich. Naar het einde toe wordt de begeleidende gitaar vergezeld door een stel gezellig klinkende, zachte blazers. Kortom, een ideaal nummer om regelmatig eens te draaien op druilerige herfstavonden.

“Orange Tree” zal geen deel uitmaken van een eigen album, maar van een album van Happy Place, een podcast van Fearne Cotton. De single zal op Happy Place The Album prijken naast nummers van onder andere Sam Fender, Ludovico Einaudi en Emeli Sandé. Het album heeft mentaal welzijn als thema en komt uit op 30 oktober.

Instagram / Twitter / Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Related posts
AlbumsRecensies

Billie Marten - Flora Fauna (★★★): Minder herfst, meer zon

Met haar fragiele stem, zacht gitaargetokkel en folky arrangementen wist de Engelse Billie Marten een gevoelig plekje in ons hart te stelen….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Shura - "obsession" (feat. Rosie Lowe)

In 2019 bracht de Britse Shura ons haar tweede album forevher, waarvan de tonen nog altijd nazinderen. Zelfs twee jaar na de feiten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Billie Marten - "Garden of Eden"

De Engelse Billie Marten heeft haar succesformule gevonden: een droevig verhaal, een fragiele stem en gitaargetokkel. Volgens dit recept fabriceerde de jongedame…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.