Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Billie Marten – “Orange Tree”

Het succesrecept van de Britse Billie Marten is simpel: een subtiele gitaarmelodie en een fragiele stem, overgoten met een folky sausje. Met deze oude vertrouwde formule blijft ze op de een of andere manier toch keer op keer boeien. Het zal dus niet verbazen dat wij blij zijn dat Isabella Sophie Tweddle, na vorig jaar haar tweede album Feeding Seahorses by Hand te hebben uitgebracht, opnieuw paraat staat met een nieuwe single getiteld “Orange Tree”.

“Orange Tree” klinkt lichtjes anders dan de muziek die we van Billie Marten gewend zijn; we kunnen onze vinger er niet meteen opleggen, maar de vergelijking met Okay Kaya is wel snel gemaakt. Hoewel het nummer over ziekte gaat, klinkt het toch vredig en ingetogen en heeft het iets geruststellends over zich. Naar het einde toe wordt de begeleidende gitaar vergezeld door een stel gezellig klinkende, zachte blazers. Kortom, een ideaal nummer om regelmatig eens te draaien op druilerige herfstavonden.

“Orange Tree” zal geen deel uitmaken van een eigen album, maar van een album van Happy Place, een podcast van Fearne Cotton. De single zal op Happy Place The Album prijken naast nummers van onder andere Sam Fender, Ludovico Einaudi en Emeli Sandé. Het album heeft mentaal welzijn als thema en komt uit op 30 oktober.

Instagram / Twitter / Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Billie Marten - Drop Cherries (★★★): Zweven zonder kompas

Wat deed jij toen je dertien jaar oud was? Pokémonkaarten dealen op de speelplaats, stukjes vlees van tussen je beugel puzzelen… Billie…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Billie Marten - "This Is How We Move"

Het is bijna twee jaar geleden sinds we vanuit het Verenigd Koninkrijk verwend werden met niets minder dan een ijzersterk album van…
AlbumsRecensies

Okay Kaya - SAP (★★★): Eenzame introspectie voor de buitenwereld

De Amerikaanse-Noorse Kaya Wilkins droomde er een lange tijd van om als model de wereld te veroveren, maar uiteindelijk werden het haar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.