Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sharon Van Etten – “Let Go”

Het is al van begin januari 2019 geleden dat Sharon Van Etten haar vijfde langspeler uitbracht. Op Remind Me Tomorrow werden de gitaren die op de oudere albums te horen waren, ingeruild voor synths. Het album kende verschillende geniale songs, maar “Seventeen” stak er toch met kop en schouders bovenuit. Het fantastische lied werd dit jaar heruitgebracht in een fenomenale versie met Norah Jones, maar ook daarnaast bracht Van Etten dit jaar al wat puik werk uit. Zo kregen we met “Beaten Down” en “Staring at a Mountain” twee uiteenlopende liedjes te horen.

“Staring at a Mountain” maakte deel uit van de soundtrack van Never Rarely Sometimes Always en ook het nieuwe “Let Go” hoort bij een film: Feels Good Man. De in het begin donkere stem van Sharon Van Etten staat compleet tegenover de lichte muziek die we te horen kregen vooraleer ze begon met zingen, maar eens de muzikante de hoogte in gaat, verdwijnt dat contrast. Het lied brengt gemengde gevoelens met zich mee, maar het is toch eerder melancholie die (opnieuw) de bovenhand neemt. Zoals vaker bij Sharon Van Etten het geval is, is ook “Let Go” een gelaagde song waarbij je keer na keer nog nieuwe details in ontdekt. Wederom een sterk lied van Van Etten.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

785 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Lizzie Loveless - You Don’t Know (★★★): Zoektocht naar een eigen geluid

De naam Lizzie Lieberson zal sommige mensen bekend in de oren klinken; samen met haar zussen Kristina en Katherine maakte ze deel…
AlbumsRecensies

Torres – Thirstier (★★★½): Muzikale hutsepot van zware gitaren, synths en St Vincent-zanglijnen

Eeuwige belofte Torres – het muzikale alter ego van Mackenzie Scott – doet een nieuwe worp naar het globale sterrendom. Ze krijgt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sharon Van Etten & Angel Olsen - "Like I Used To"

Je hebt zo van die artiesten die in elkaars verlengde liggen en regelmatig samen op festivalaffiches staan. Zo kwamen Sharon Van Etten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.