Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Sharon Van Etten – “Seventeen”

Een album waar dit jaar reikhalzend wordt naar uitgekeken, is de nieuwe van Sharon Van Etten. Op 18 januari verschijnt Remind Me Tomorrow, en vandaag krijgen we een derde voorsmaakje daaruit. Het lijkt erop dat haar singles alleen maar in stijgende lijn gaan, want na “Comeback Kid” en “Jupiter 4”, is “Seventeen” het beste wat we tot nu toe al van haar kregen. Het doet onze hoop op een wereldschokkende plaat volgende week alleen maar stijgen.

“Seventeen” was bedoeld als een tribute aan Lucinda Williams, maar door de inbreng van synths en een grootse sound kan het evengoed doorgaan als een song van The War On Drugs. Er zitten heel veel subtiele details in het nummer, wat ervoor zorgt dat er iedere luisterbeurt iets nieuws te ontdekken valt. Wat wel van bij het begin opvalt, is hoe aanstekelijk deze song is. Sharon Van Etten heeft misschien per ongeluk een bescheiden hit geschreven. Ook de inhoud van de song is opvallend, het is een liefdesbrief aan New York in al zijn facetten. Emotioneel, maar toch vol kracht en intensiteit. Wat een vrouw.

8 januari 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief