banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LAUREL – “Best I Ever Had”

We hadden al een tijdje niks meer van haar gehoord, maar deze zomer is LAUREL terug boven water komen drijven. Of de fans van het eerste uur daar ook effectief blij mee zijn, is nog maar de vraag. Met haar debuutplaat DOGVIOLET wist de jonge Britse ons te betoveren met wondermooie – vaak akoestische – nummers over liefdesverdriet. Nu lijkt ze haar gitaar voorgoed aan de haak te hebben gehangen. LAUREL verliet het regenachtige Engeland voor het zonnige Frankrijk en dat was dan ook duidelijk te merken in haar comebacksingle “Scream Drive Faster“. Geen gitaarwerk, wel dromerige, elektronische pop werd het hoofdingrediënt van haar nieuwe hoofdstuk. Vandaag trekt ze die lijn dan ook door op “Best I Ever Had”.

Wel gitaren vandaag, al is het in een elektronisch bewerkte variant. Het fragment zorgt in elk geval wel voor een tropisch, mysterieus sfeertje, wat uiteindelijk ook de perfecte setting voor LAURELs nieuwste worp is. Al vanaf de eerste seconde kunnen we rustig wegdromen, terwijl de Britse ons toont wat ze vocaal in haar mars heeft. Van donker in de strofes, naar hoog in de refreinen: ze kan het allemaal. Toch blijft het tempo in vergelijking met haar vorige single redelijk laag en kabbelt het allemaal maar wat voort. Een slowburner, dus, die elke luisterbeurt leuker wordt. Met enkele zomers synths en een leuke baslijn valt er ook wel wat te ontdekken. We kunnen deze nieuwe kant van LAUREL best wel smaken.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1059 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

LAUREL - LIMBO CHERRY (★★★½): Prinses Laurel en de euforische elektronica

Wie LAUREL volgt op Instagram, zou wel eens kunnen denken dat ze zich de afgelopen weken alleen maar bezig heeft gehouden met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Laurel - "Let Go"

Vooraleer Laurel aan haar tweede album wou beginnen, besloot de Britse zangeres eerst een tweedelig ep-project in elkaar te steken samen met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LAUREL - "You're the One"

Onze Britse vriendin LAUREL heeft de afgelopen jaren een heuse metamorfose ondergaan, op muzikaal vlak wel te verstaan. Met haar debuutplaat DOGVIOLET koos…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.