Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LAUREL – “Best I Ever Had”

We hadden al een tijdje niks meer van haar gehoord, maar deze zomer is LAUREL terug boven water komen drijven. Of de fans van het eerste uur daar ook effectief blij mee zijn, is nog maar de vraag. Met haar debuutplaat DOGVIOLET wist de jonge Britse ons te betoveren met wondermooie – vaak akoestische – nummers over liefdesverdriet. Nu lijkt ze haar gitaar voorgoed aan de haak te hebben gehangen. LAUREL verliet het regenachtige Engeland voor het zonnige Frankrijk en dat was dan ook duidelijk te merken in haar comebacksingle “Scream Drive Faster“. Geen gitaarwerk, wel dromerige, elektronische pop werd het hoofdingrediënt van haar nieuwe hoofdstuk. Vandaag trekt ze die lijn dan ook door op “Best I Ever Had”.

Wel gitaren vandaag, al is het in een elektronisch bewerkte variant. Het fragment zorgt in elk geval wel voor een tropisch, mysterieus sfeertje, wat uiteindelijk ook de perfecte setting voor LAURELs nieuwste worp is. Al vanaf de eerste seconde kunnen we rustig wegdromen, terwijl de Britse ons toont wat ze vocaal in haar mars heeft. Van donker in de strofes, naar hoog in de refreinen: ze kan het allemaal. Toch blijft het tempo in vergelijking met haar vorige single redelijk laag en kabbelt het allemaal maar wat voort. Een slowburner, dus, die elke luisterbeurt leuker wordt. Met enkele zomers synths en een leuke baslijn valt er ook wel wat te ontdekken. We kunnen deze nieuwe kant van LAUREL best wel smaken.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2111 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LAUREL - "Change"

Zonder respectloos te willen overkomen, moet gezegd worden dat de Britse LAUREL een redelijk vreemd parcours aan het rijden is. De jonge…
InstagramLiveRecensies

MØ @ Botanique (Orangerie): Plankgas door een popuniversum

De Deense popfee MØ scoorde al enkele wereldhits, maar toch lijkt de interesse rond haar muziek wat afgezwakt. Terwijl ze tijdens haar…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Flume - Palaces (★★): Een verplicht nummertje met positieve randjes

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: we moeten fans van Flume teleurstellen want nee, hij lost de torenhoge…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.