Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LAUREL – “Scream Drive Faster”

Je herinnert je LAUREL misschien nog wel van haar passage op Rock Werchter vorig jaar. Met haar dromerige indie stond de Britse zangeres eigenlijk perfect geprogrammeerd met dat stralende zonnetje boven de weide. Jammer genoeg zagen we zelden zoveel technische problemen op zo’n korte tijd. Desondanks alle oponthoud, konden we toch genieten van een flink ingekorte set, waarin de jonge zangeres aantoonde dat ze het zeker en vast kon. Haar stem wordt hier en daar vergeleken met die van Florence Welch, wat op zich al een mooi compliment is. Sinds haar ijzersterke debuutplaat DOGVIOLET verdween LAUREL echter wat van de voorgrond. Ze verhuisde naar Frankrijk en schreef heel wat nieuw materiaal, met nu “Scream Drive Faster” als leuk eindresultaat.

‘Het is de start van een nieuw hoofdstuk’, kondigde de zangeres op haar sociale media al aan. We kunnen haar in elk geval geen ongelijk geven, want die ingetogen, akoestische LAUREL die we gewoon waren, is op haar nieuwste worp helemaal open gebloeid. Al vanaf de eerste seconden valt op dat de Britse opvallend meer gebruik maakt van elektronische popelementen. De elektrische gitaar is zeker nog aanwezig, maar een beat zorgt zowaar voor een redelijk hoog tempo. Haar engelenstem heeft de zangeres nog steeds, maar die wordt nu op een heel andere manier uitgespeeld. De temperatuur stijgt in de refreinen dankzij de backingvocals en de samenwerking tussen de gitaar en de elektronica doet daar een schepje bovenop. LAUREL klinkt dus nog steeds als zichzelf, maar dan met een serieuze upgrade. Gewaagd, maar volledig geslaagd!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2111 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LAUREL - "Change"

Zonder respectloos te willen overkomen, moet gezegd worden dat de Britse LAUREL een redelijk vreemd parcours aan het rijden is. De jonge…
InstagramLiveRecensies

MØ @ Botanique (Orangerie): Plankgas door een popuniversum

De Deense popfee MØ scoorde al enkele wereldhits, maar toch lijkt de interesse rond haar muziek wat afgezwakt. Terwijl ze tijdens haar…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Flume - Palaces (★★): Een verplicht nummertje met positieve randjes

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: we moeten fans van Flume teleurstellen want nee, hij lost de torenhoge…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.