Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Julia Jacklin – “to Perth, before the border closes” & “CRY”

Het is ondertussen alweer bijna twee jaar geleden dat we nog eens iets van Julia Jacklin hoorden. Toen bracht de Australische singer-songwriter haar langverwachte tweede plaat Crushing op de markt, waarna ze op een uitgebreide tour trok. Sindsdien bleef het oorverdovend stil, tot nu dan. Vandaag brengt de zangeres meteen twee nieuwe singles op de markt, maar op een nieuw album hoeven de fans vooralsnog niet te hopen. “to Perth, before the border closes” en “CRY” staan in het teken van de Sub Pop Singles Club. Op Singles Club Volume 5 wordt Julia vergezeld door onder andere Eddie Vedder en Father John Misty. Mooie namen, en de Australische misstaat niet in dat rijtje.

Een dubbele single, dus, en die steekt van wal met “to Perth, before the border closes”. Of het een knipoog is naar een mogelijke lockdown weten we niet, maar het nummer op zich werd er eentje om op repeat te zetten. De Australische blinkt uit in het less is more-principe, wat duidelijk werkt. Het nummer komt traag uit de startblokken met Julia’s betoverende stem en telkens komen er instrumenten bij. Een lichte gitaar, trage drums en een leuke baslijn zijn de eerste drie zaadjes die naarmate het nummer vordert, openbloeien tot mooie bloemetjes. Het nummer komt in een stroomversnelling terecht en barst helemaal open. De verwachtingen worden dus al meteen ingelost.

“CRY” is dan weer van een heel ander kaliber, en dat is niet alleen omdat er hier wel hoofdletters in de titel worden gebruikt. Het tempo ligt meteen al wat hoger en de gitaar en zelfs Julia’s stem zorgen hier meteen voor een gemoedelijke sfeer. We bevinden ons ergens op het Australische platteland terwijl de zangeres ons meeneemt in haar pick-up. Het gaat er allemaal wat vrolijker aan toe, al barst “CRY” niet helemaal los zoals “to Perth, before the border closes” dat deed. Hier kabbelt alles een beetje voort, onder begeleiding van Julia’s gouden strottenhoofd. Dit zal dus waarschijnlijk een soort B-kantje zijn, dat helemaal niet in de schaduw hoeft te staan van de A-kant.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2197 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 3): Tot het einde goed

De negende editie Best Kept Secret is intussen weer op haar einde gekomen. Op de derde en laatste dag van het festival…
LiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2023: Hoogtepunten verzamelen onder de Spaanse zon

Primavera Sound Barcelona is al twintig jaar het Europese festival bij uitstek om de meest actuele, alternatieve bands aan het werk te…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.